Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden is een vervelend en moeilijk klusje. Hoe kom je van dit kruipende ongedierte af?

Op deze pagina vind je gratis tips om ze te herkennen en advies om kakkerlakken te verdelgen. Kakkerlakken zijn een van de meest voorkomende insecten ter wereld.

Kakkerlakken herkennen

kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken hebben een glanzend uiterlijk, twee lange antennes aan de voorkant en stekelige poten. Ze zijn wetenschappelijk ingedeeld in de volgorde die bekend staat als blattaria, die afkomstig is van het Latijnse woord blatta, wat betekent kakkerlak.

Ze hebben afgeplatte lichamen, die hen in staat stellen om gebouwen te betreden via scheuren of loszittende deuren, ramen en elektrische leidingen, of via pijpleidingen.

Zij geven de voorkeur aan donkere, vochtige gebieden van muren, kelders, vloeren enz.

Kakkerlakken in huisOeps, je schrikt je een hoedje, is het echt wat zag ik, een kakkerlak in huis, kantoor, bedrijfspand of horecagelegenheid.? Wat moet ik doen om zo snel mogelijk van dit kruipend ongedierte af te komen.

Nadat je een beetje van de paniek bent bekomen, is het nodig om onmiddellijk in actie te komen. Je wilt per slot van rekening zo snel mogelijk van de kakkerlakken overlast af.

Dit ongedierte komt op verbluffende wijze je huis binnen, soms via verpakkingsmaterialen, oude meubels, voedsel, noem maar op. Waar ze ook weg komen, je wilt er zo snel mogelijk van af. Met onderstaande tips is succes verzekerd.

Kakkerlakken bestrijden in huis

kakkerlakken in huis

Kakkerlakken geven de voorkeur aan een warme omgeving en worden vaak gevonden in hoeken van gebouwen. Enkele feiten om te weten over de leefomstandigheden en eigenschappen van dit ongedierte.

  • Kakkerlakken zijn houdini’s, ze kunnen zich begeven en bewegen op moeilijke plaatsen.
  • Ze zijn vooral in de avond en ’s nachts actief en vluchten weg bij blootstelling aan licht.
  • Hun verblijfplaatsen zijn donkere warme plaatsen.
  • Ook in tropische en subtropische klimaten leven verschillende kakkerlak soorten.
  • Een kakkerlak maakt een sissend, tjilpend geluid.
  • Ze hebben een hoge weerstand en kunnen snel overleven. Een maand overleven zonder het consumeren van voedsel is geen uitzondering.
  • Ze leven op het voedsel dat de mens eet.

Kakkerlakken in Nederland

Kakkerlakken in Nederland, er zijn bijna 4.000 soorten kakkerlakken op aarde. Onder hen worden slechts 30 soorten aangetroffen in woningen, huizen, bedrijfsgebouwen, restaurants, kantoren en noem maar op.

Enkele bekende kakkerlakken soorten zijn:

  1. Amerikaanse kakkerlak, die bekend staat als Periplaneta americana. Deze zijn ongeveer 30 mm lang.
  2. Duitse kakkerlak, bekend als Blattella germanica. De Duitse kakkerlak is de soort die het meest voorkomt in Nederland.
  3. De Aziatische kakkerlak of Blatella asahina. Afgezien van deze, is er de oosterse kakkerlak, tropische kakkerlak, en de Perm Apthoroblattina, die groot in omvang zijn.

Voedsel

kakkerlakken bestrijden

Deze insecten zijn voornamelijk omnivoor. Ze voeden zich meestal met het afval van de mens, huisvuil, zetmeel, vet, planten, groenten en fruit.

Echter, ze voeden zich ook met huishoudelijke artikelen zoals kleding, leer en ook schilfers van gedroogde huid, zetmeel in boekenbanden, keukenkruimels, bier, snoep, vleesproducten etc.

Er zijn verschillende protozoa en bacteriën in hun spijsverteringsstelsel die helpen bij de spijsvertering .

Activiteiten overdag

Ze zijn niet actief tijdens de dag. Het zijn nachtdieren, en ze komen dus ook ’s nachts naar buiten om hun voedsel of prooi te zoeken. Overdag verbergen zij zich in de vloeren, spouwmuren, hoeken van de deuren, en scheuren op verschillende plaatsen.

Voortplanten en Levensduur


Het voortplanten is afhankelijk van de eieren van de vrouwtjes en sperma van de mannetjes. Sommige soorten zijn ovipaar en leggen eieren. De eieren worden gelegd in een zak, genoemd Ootheca, die om de buik van het vrouwtje wordt bevestigd. Andere soorten zijn levendbarend, waarbij de jongen zich ontwikkelen in het vrouwtje zoals bij andere zoogdieren.

De levensduur van dit insect is afhankelijk van de soort. Sommigen leven slechts een paar maanden, terwijl sommige wel twee jaar oud kunnen worden.

Kakkerlakken zijn niet dodelijk en geen vicieuze insecten. Ze zijn gewoon verkeerd begrepen, dit is te wijten aan de algemene mening over hen.

Kakkerlakken bestrijden – Zelf doen

Er word verondersteld dat kakkerlakken moeilijk te doden zijn en een besmetting kunnen veroorzaken. Hierdoor kan men wanhopig worden bij kakkerlakken bestrijden. Zelfs voor degenen die geen kippenvel krijgen bij de aanblik, is de mogelijkheid hen als dragers van virussen en bacteriën te zien eng.

Voor degenen die niet direct gevaarlijke pesticiden en giftige stoffen willen gebruiken in hun huizen tijdens een poging om zich te ontdoen van een kakkerlakken plaag. Om u te helpen zich te ontdoen van deze ongewenste potige gasten, staan hieronder een aantal remedies.

We hebben het al genoemd, kakkerlakken bestrijden is een lastige klus. Dit ongedierte is enorm hardnekkig en kan overleven in koude en hete omstandigheden, zelfs gif kunnen ze soms overleven. De beste methodes ter bestrijding van kakkerlakken in huis zonder gif zijn:

1. “Vegas Roach Trap”


Neem een pot met gladde binnenwand, doe er wat koffiedik in. Vul de pot met water, smeer vaseline aan de rand, zodat ze niet kunnen ontsnappen. Zet de pot schuin tegen een muur zodat kakkerlakken erin kunnen klimmen.

De kakkerlak zal erin klimmen en naar beneden vallen, maar kan er dankzij de gladde binnenwand niet meer uit en zal op den duur verdrinken.

Bekijk hier de video

2. Kakkerlakkenval

kakkerlakkenval

Een kakkerlakkenval is voorzien van natuurlijke lokstof en bevat geen gif. Door de sterke geur van de lokstof worden ze in de kakkerlakkenval gelokt.

Door de lijmlaag, die binnenin de val is aangebracht, blijven de insecten vastplakken en sterven. Koop een val die aan verschillende zijden toegankelijk is, hiermee vang je meer kakkerlakken.

Kakkerlakkenval – Effectief + Veilig

Een milieuvriendelijke en veilige manier van kakkerlakken doden – met deze methode voorkom je dat gif in aanraking komt met huisdieren en kinderen.

Deze lokdoosjes zijn handig in gebruik door de zelfklevende bevestigingsstrippen. Door de compacte omvang zijn ze overal te gebruiken, daarnaast kunnen dode kakkerlakken hygiënisch worden verwijderd zonder aanraken.

3. Houd je huis schoon

De beste methode is om uw huis vlekkeloos schoon te houden. Schoonmaken van het huis op een regelmatige basis is uiterst belangrijk. Echter, als alle pogingen mislukken, kun je contact opnemen met de ongediertebestrijding.

Hoewel het iets zal kosten, zul je zeker resultaten zien. Ze zijn speciaal uitgerust om het probleem op te lossen zonder dat je familie blootgesteld word aan welke vorm van gif ook.

Professioneel kakkerlakken bestrijdenSommige mensen denken bij een kakkerlakkenplaag om direct zelf gif te kopen om de kakkerlakken te bestrijden. Helaas zal het meeste gif wat te koop is voor consumenten niet sterk genoeg zijn om efficiënt kakkerlakken te doden.

Ook al zul je in het begin succes boeken met de bestrijding, kakkerlakken zullen snel resistent worden voor de meeste niet-professionele “doe-het-zelf” middelen.

Een andere lastig probleem is dat je als doe-het-zelver onmogelijk in alle kieren en gaatjes kunt komen, waar ze zich verbergen.

Als er ook maar enkele zijn die het “doe-het-zelf” gif overleven, zullen de eitjes van de kakkerlakken na een week of acht uitkomen, en begint de ellende opnieuw.

Professionele ongediertebestrijding

Ook al zou je anders willen, de enige en meest effectieve manier om kakkerlakken te bestrijden is het inhuren van professionele ongediertebestrijding.

Een professioneel bedrijf heeft de mogelijkheid om krachtige (gif) middelen (insecticiden) te gebruiken om een kakkerlakkenoverlast te bestrijden.

Bovendien beschikken ongediertebestrijding bedrijven over speciale apparatuur om alle gaatjes, hoekjes en kiertjes te bereiken.