Mollen verjagen 6 tips

Mollen verjagen met geur intensieve huismiddeltjes, speciale anti mollen granulaat of ultrasoon geluid mollen verjagers. Welke je ook wilt gebruiken je leest in dit artikel wat het beste helpt en hoe mollen verjagen eenvoudig lukt.

Talrijke molshopen in het gazon, beschadigde wortels en ondermijnde moestuinperken, mollen zijn niet bepaald de lievelingsdieren van tuineigenaars.

Hier kun je vinden hoe je van mollen afkomt zonder hem te doden.

mollen verjagen met huismiddelen

Waarom mollen verjagen uit de tuin?

Vooral in tuinen met goed onderhouden gazons richt de mol vervelende schade aan.

Een jong dier produceert tot 20 nieuwe hopen in slechts één dag. Het heeft geen oog voor de zorgvuldig aangelegde tuin. Bij het graven brengt de mol schade toe aan de wortels van planten, waarop bloemen, struiken en grassen gevoelig reageren.

De mol eet echter geen planten, maar voedt zich uitsluitend met insecten en andere dieren.

Mollen hebben echter niet alleen negatieve effecten, door hun gegraaf wordt de bodem losser en meer luchtdoorlatend. De losse grond is bijzonder geschikt voor het inzaaien van nieuwe planten.

Als je toch mollen wilt verjagen, geeft ik hier de beste tips.

Mollen verjagen wat helpt

Je kunt bijvoorbeeld een mollen verjagen met de geur van citroensap of azijn. Naast deze huismiddeltjes kunt je de mol ook afschrikken door lawaai en trillingen in de tuin te veroorzaken.

Je kunt ook bepaalde soorten planten kweken als mollen afweermiddel, waarvan de geur onaangenaam is voor de dieren, of als schuilplaats voor de natuurlijke vijanden van de mol.

Het kan ook zijn dat je verschillende methoden (tegelijk) moet proberen om mollen te verjagen. Niet alle dieren zijn even gevoelig voor geluiden en geuren, dus je zult zelf moeten uitvinden wat echt helpt om de mol uit je tuin te houden.

Met welke geur mollen verjagen?

Aangezien mollen een uitstekende reukzin en gehoor hebben, beginnen de meeste remedies om mollen te verjagen hier. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen eenvoudige huismiddeltjes, die in bijna elke keuken te vinden zijn, en zuren, die meer voorzichtigheid vereisen en meestal eerst moeten worden aangeschaft.

Veel gebruikte huismiddeltjes tegen mollen zijn:

  • Zure melk
  • Azijn
  • Citroensap
  • Knoflook
  • Mierikswortel
  • Koffiedik
  • Katten of hondenhaar

Hoewel ook wordt gezegd dat de geur van honden of katten uitwerpselen een mol verjaagt, en sommige mensen er zelfs van overtuigd zijn dat mollen met urine kunnen worden verjaagd.

Ik moet wel eerlijk zijn, wie wil hondendrollen of kattenpoep in zijn tuin gebruiken om mollen verjagen? Ik in iedergeval niet maar mocht je denken het zou bij mij wel kunnen werken dan is dit natuurlijk een optie om te proberen.

Wat uw keuze ook is, het huismiddeltje tegen de mol kan het best worden gestrooid op de moshopen en bij de ingangen in de grond. Als u mierikswortel of knoflook tegen de mol wilt gebruiken, moet u het met water vermengen voordat u het op de molshopen giet.

Voor het vlierbloesemsap moet u vlierbloesems koken en ze vervolgens drie dagen laten staan zodat het afkooksel kan gisten en zijn aroma kan ontwikkelen zodat het de mol afschrikt. Als u besluit koffiedik te gebruiken, bemest u ook uw gazon.

Tip: U moet het huismiddeltje tegen de mol zo gelijkmatig mogelijk over alle molshopen verspreiden, zodat de geur zich door het hele tunnelsysteem kan verspreiden. Aangezien de geur na een tijdje verdwijnt, moet u de toepassing eenof tweemaal per week herhalen om de mol te verjagen.

1- Benzine of petroleum

De geuren van benzine en alcohol, in de vorm van bier of sterke drank, zijn zeer onaangenaam voor mollen. Om de grond in uw tuin niet te vergiftigen, moet u echter afzien van het gebruik van benzine om ze te bestrijden.

In plaats daarvan kun je lege bierflesjes nemen en ze met de opening eerst in de hoopjes steken. De dampen uit de flessen zijn vaak genoeg om mollen een nieuw territorium te doen zoeken. Als je geen lege flessen bij de hand hebt, kun je ook sterke drank of alcohol op restjes stof druppelen en die in de openingen van de tunnels steken.

2- Carbid

Calciumcarbide kan ook worden gebruikt als middel om mollen te bestrijden. Om dit te doen, moet je het carbid oplossen in water om een chemische reactie te veroorzaken.

Hierbij ontstaan verschillende gassen, waaronder ammoniak en waterstofsulfide, beter bekend als stankgas. Maar wees voorzichtig, de geur die ontstaat is niet alleen zeer onaangenaam voor mollen, maar ook voor honden en katten.

Bovendien kan calciumcarbide huidirritatie veroorzaken bij mens en dier. Bij het gebruik van carbid tegen mollen moet u dus zorgvuldig de voor en nadelen afwegen.

3- Anti mollen granulaat

Online kunt u ook kant-en-klare bestrijdingsmiddelen kopen, onder meer voor de bestrijding van mollen. Zo zijn er verschillende geurzakje en granulaat te kopen, die zeer goed werken tegen mollen en veilig zijn in gebruik.

Om van de mollen af te komen, moet u de zakjes of het granulaat diep in de grond steken. Laat de doorgangen en molshopen bestaan, want u wilt de vluchtwegen van de mol niet blokkeren.

4- Lawaai

Aangezien de dieren zeer goede oren hebben, kunt u mollen verjagen door regelmatig lawaai en trillingen te maken. Er zijn nauwelijks grenzen aan uw creativiteit hoewel u natuurlijk wel rekening moet houden met uw buren.

Zo is het vaak genoeg, om mollen te verjagen door kinderen regelmatig op het gazon te laten spelen. Hoe meer ze zich verplaatsen, hoe groter de kans dat de mol zich in zijn rust verstoord voelt en een andere tuin opzoekt.

Wind

Een andere methode om mollen te verjagen bestaat erin plastic flessen in de molsgaten te stoppen. Wanneer de wind tegen de PET-flessen slaat, maakt dit een geluid dat mollen verjaagt.

5- Gras regelmatig maaien

Om een mol af te schrikken door het gazon te maaien, kunt u het beste één of twee keer per week de grasmaaier aanzetten, zodat de mol zich niet meer op zijn gemak voelt in zijn tunnels en een nieuw territorium opzoekt.

Benzinegrasmaaiers zijn geschikt omdat ze veel lawaai maken. Als dit te veel werk voor u is, kunt u ook een robotmaaier installeren. Deze is stil, maar genereert trillingen die de mol niet prettig vindt.

6- Ultrasound geluidsgolven

Als u mollen wilt bestrijden zonder zelf blootgesteld te worden aan onaangename geuren of lawaai, kunt u gebruik maken van ultrasoon geluid. Alvorens apparaten te kopen die geluidsgolven en trillingen in de bodem opwekken, kunt u zich het beste dit artikel lezen.

Afhankelijk van het product kunt u oppervlakken tot 650 m² bestrijken en de mol verjagen met ultrasoon geluid. Trouwens zo’n ultrasoon apparaat verjaagt ook woelmuizen uit uw tuin.

Conclusie

Mollen laten hopen aarde achter in het gazon en jagen zo menig tuinman de stuipen op het lijf.

Er zijn echter in bouwmarkten en tuincentra hulpmiddelen verkrijgbaar om mollen te verjagen (bestrijden). En natuurlijk zijn er huismiddelen zoals hierboven genoemd om mollen te bestrijden.

Voor zover ik uit alle informatie, reviews en tests m.b.t mollen verjagen heb gelezen. Werken de speciale anti mollen geur zakjes en granulaten het beste.

Een nadeel van met geur mollen verjagen is dat het effect van (korte duur)is. De geur van de druppels kan vervagen, vooral als de grond nat wordt door regen. Het geur “effect” vier tot zes weken aanhoudt, afhankelijk van de bodemgesteldheid.

Is er geen of onvoldoende effect bij het verjagen van mollen, dan kunt u mollenklemmen kopen en de mol doden, om zo uw gazon te behoeden van nog meer schade.