Muizen bestrijden 3 Methodes – Die Gegarandeerd Werken!

Muizen bestrijden – Wat moet je doen.

Muizen bestrijden de beste 3 methodes

Snel muizen bestrijden met klem, gif of levend vangen leer je hier.

Als muizen het zich naar hun zin hebben gemaakt in je huis, zul je er wat voor moeten doen om deze kleine knaagdieren weer kwijt te raken.

Vooral in de natte herfstmaanden, en de koude wintermaanden, maar ook in andere jaargetijden komen muizen onze huizen binnen. Hoe voorkom je dat ze je huis of tuin binnen komen en wat moet je doen als je ontdekt dat ze al binnen zijn.

Je leest hier alles over preventie en welke vallen en huismiddeltjes het beste werken. Zo kun je snel zelf aan de slag en is het niet nodig om een ongediertebestrijder in te huren.

Muizen bestrijden Ja of Nee.

Grote oren, zwarte kraaloogjes, muizen zijn best schattige dieren.

Maar dat neemt niet weg dat muizen, net als ratten, een plaag zijn voor hygiëne en gezondheid. Wie hen tolereert in de spouwmuur of tuin loopt niet alleen een gezondheidsrisico, maar moet ook voorbereid zijn op schade aan kabels en elektrische installaties.

Bovendien kunnen een paar muizen in een mum van tijd een hele kolonie worden.

Dus de enige vraag die overblijft is: wat te doen met muizen in huis?

1 – Muizen bestrijden Preventie!

Met aluminiumfolie muizen weren

Dit zijn de beste tips om muizenplagen in jouw huis aan te pakken en deze methodes helpen je muizen het huis uit te houden.

Voorkom dat muizen binnen komen?

Muizen kunnen zwemmen, klimmen en kruipen door de kleinste kieren en spleten. Als er een manier is om je huis of appartement binnen te komen, zal dit ongedierte die vinden.

De meest voorkomende “toegangspunten” zijn kleine openingen of scheuren in het metselwerk (meestal in de buurt van ramen en deuren), open kelderramen en slecht geïsoleerde dakspanten.  

Terwijl de wilde huismuis zich bijzonder comfortabel voelt op de zolder, in jouw garage, berging, keuken en voorraadkast, kunnen veldmuizen en woelmuizen grote schade aanrichten in jouw tuin.

Blokkeer of verwijder  toegangspunten.

Je huis onaantrekkelijk maken voor knaagdieren, is een effectieve manier om te voorkomen dat muizenplagen zich uitbreiden of ooit voorkomen.  

Bescherm je huis tegen ongedierte door toegangspunten en gemakkelijke toegangen te blokkeren of te verwijderen.

Dit kan best moeilijk zijn vanwege het vermogen van een muis om zichzelf in en zelfs door de kleinste openingen te persen. Een goede vuistregel is dat als je een potlood in een spleet, gat of opening kunt steken, een muis er doorheen kan komen.

Dicht scheuren in de fundering en openingen in de muren af, ook waar water en elektra leidingen en ventilatieopeningen voorkomen.  

Staalwol en purschuim werkt hier prima. Vermijd het gebruik van plastic, rubber, hout of iets anders waar muizen gemakkelijk doorheen kunnen knagen als afdichting. Tochtstrip voor deur- en raamopeningen, zorg ervoor dat de deur een goede afdichting vormt tegen de drempel wanneer deze is gesloten. 

Zorg voor een schoon huis

Goede hygiënische omstandigheden zullen muizen niet verjagen, maar slechte hygiënische omstandigheden zullen ze zeker aantrekken.

Muizen kunnen overleven op slechts 3 tot 4 gram voedsel per dag, dus een paar kruimels hier en daar is alles wat ze echt nodig hebben.  

Stofzuig je vloeren en veeg de aanrechtbladen af, zodat je geen resten, kruimels en toegang tot voedselbronnen hebt. Bewaar voedsel in glazen potten of luchtdichte plastic containers.  

Vergeet je vuilniszakken of huisvuil goed op te bergen. 

Muizen hebben scherpe snijtanden, zodat ze door bijna alles kunnen kauwen, zelfs door beton als ze willen. Dus plastic zakken zijn geen partij voor hongerige knaagdieren.  

Muizen bestrijden maak je tuin onaantrekkelijk.

Verwijder puin rond je huis waar muizen zich kunnen verstoppen. Beperk onkruid tot een minimum en vernietig holen en gangen van woelmuizen zodra je ze aantreft.  

Indien mogelijk bestraat een rand langs je huis of leg er een strook zwaar grind neer dit is een goede manier om muizennesten en holen te voorkomen.  

Hoe minder puin en rommel rondom je huis, stacaravan, chalet of ander verblijf, hoe gemakkelijker het is om tekenen van knaagdieren te herkennen en muizen op te sporen.

2 – Muizen bestrijden het gebruik van muizenvallen

De beste manier om van muizen af ​​te komen is met muizenvallen. De klassieke klikvallen zijn geschikt voor lichte tot matige muizenpopulaties, maar houd er rekening mee dat de meeste mensen muizenplagen onderschatten.

Uit onderzoek is gebleken dat door meerdere vallen te plaatsen voor slechts één muis, de kans dat je er snel van af bent veel groter is. Want je denkt misschien dat je slechts één muis in huis hebt, helaas het zijn er vaak meer.

Daarom gebruik meerdere vallen, daar krijg je geen spijt van. Effectief muizen bestrijden is door verschillende type vallen te plaatsen.

Gebruik klikvallen en diervriendelijke muizenvallen in combinatie met lijmvallen.

Dit geeft je veel meer kans om alle muizen te vangen, omdat muizen slim zijn en bepaalde soorten vallen weten te vermijden. Door te variëren is de kans groot om snel muizen te vangen.

Het beste lokaas voor muizenvallen.

Naast verschillende muizenvallen is het ook belangrijk, om te variëren in lokaas. Je kunt het voedsel dat de muizen in je huis hebben gegeten gebruiken als lokaas, of gebruik chocolade, pindakaas, spek, havermout, gedroogd fruit of hazelnoot-pasta, muizen zijn er dol op.

Wanneer je klaar bent om de muizenval te plaatsen, zorg dan dat het lokaas goed vast zit in de val. Dit zorgt ervoor dat de muizen “weg kunnen komen met het lokaas”. Vervang elke twee dagen het lokaas.

Als de muizen niet van het lokaas eten, kun je nestmateriaal gebruiken, zoals wattenbolletjes of veren.

Tip: Als muizen niet eten van het lokaas, kan het zijn dat de muizen elders in je huis nog bij voedsel kunnen komen. Zorg er dan ook voor dat je alle voedsel bronnen blokkeert.

Plaatsing van muizzenvallen

De juiste plaatsing van muizenvallen is van cruciaal belang. Plaats de vallen loodrecht op de muren, met het klem/toegang gedeelte naar de plint gericht.

Dit zorgt ervoor dat de muis rechtstreeks naar het lokaas rent. Omdat een muis zich van nature langs de muren begeeft. Zet je de muizenval vanuit de verkeerde richting, dan zal de muis over de val rennen, waardoor deze voortijdig zal worden geactiveerd.

Muizen verplaatsen zich niet meer dan 3 tot 6 meter van voedselbronnen en nestgebieden (d.w.z. hun territorium). Dus plaats meerdere vallen waar je muizen of tekenen van muizen ziet, of waar je ze vermoedt.

Uitwerpselen van knaagdieren of “knaagsporen” op plinten en muren zijn tekenen dat je een muizenplaag hebt.

Tip: Verander de locaties van de muizenvallen om de twee dagen of zo. Muizen zijn van nature nieuwsgierig, dus ze zullen vallen niet zo snel vermijden als ratten.

Muizen bestrijden met geur, geluid, gif of lijmplank

Met geur muizen bestrijden.

Muizen zijn uitgerust met bijzonder gevoelige neuzen. Dit helpt hen bij het vinden van voedsel. Een eigenschap die ook kan worden gebruikt om ze te verjagen.

De knaagdieren zijn bijzonder gevoelig voor pepermuntolie en azijn. Beide kunnen in kleine kommen op potentiële contactpunten worden geplaatst. Aan een bakje water kan ook een scheutje azijn worden toegevoegd.

Experts wijzen erop dat knaagdieren snel wennen aan de geur.

Gebruikte kattenbakvulling, peper en chilipoeder kunnen effectief zijn. Chilipoeder kan langs de looppaden van de muizen worden gestrooid en zelfs op terras en in de tuin.

Muizen bestrijden met geluid.

Er zijn heel veel verschillende ultrasone apparaten op de markt die de muizen zouden moeten verjagen door geluidsgolven uit te zenden. Vaak werkt dit in eerste instantie prima.

Maar ook hier zie je dat de muizen slimme dieren zijn en er een gewenningseffect optreedt. En zodra de storende ultrasone geluidsbron is weggenomen, de muizen terug komen.

Muizen bestrijden met gif.

Als je van muizen af ​​wilt, kan muizengif een goede optie zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt. Helaas kan muizengif ook gevaar opleveren en heeft het andere nadelen.

Hier zijn de antwoorden op enkele veel gestelde vragen over gif voor muizen en waarom je het beste deze eerst kunt raadplegen voordat je muizengif gebruikt.

Hoe werkt muizengif.

Er zijn verschillende soorten gif voor muizen. Ze werken allemaal op dezelfde manier en zorgen voor een aantrekkelijk lokaas voor de muis, die aan het gif knabbelt en denkt dat hij gewoon voedsel eet.

Dit lokaas bestaat vaak uit granen, pindakaas en ander voedsel dat muizen aantrekkelijk vinden. Dit lokaas komt meestal in korrels, pellets of pasta vorm.

Het is vaak verpakt in bak of zak waar de muis gemakkelijk doorheen kan kauwen.

Het muizengif voorkomt dat het bloed van de muis stolt, waardoor inwendige bloedingen ontstaan ​​die uiteindelijk het knaagdier doden.

Werkt muizengif in elke situatie.

Muizengif dood doorgaans slechts ongeveer de helft van de muizenpopulatie. In sommige gevallen moeten de muizen het gif meerdere keren eten om effect te hebben.

Om deze redenen raad ik aan om muizengif alleen te gebruiken als laatste optie om een muizenplaag te bestrijden. Kies muizengif als aanvulling op muizenvallen om een muizenplaag onder controle te krijgen.

Wat zijn de gevaren van muizengif.

Het zijn niet alleen kinderen en huisdieren die ernstige gezondheids- problemen kunnen krijgen als ze muizengif binnenkrijgen.

Het is voor elk persoon en elk dier gevaarlijk.

Gelukkig zijn de meeste volwassenen zo verstandig om niets in te nemen dat als ‘gevaarlijk’ is bestempeld, maar er gebeuren wel degelijk ongelukken. Om deze redenen wordt het ten zeerste aanbevolen om alle instructies die op de beschrijving staat nauwkeurig op te volgen.

Vat het gebruik van vergif in je huis niet lichtvaardig op. Het kan ernstige schade toebrengen aan jouw en je huisgenoten als het niet correct wordt toegepast.

Daarom is het elke keer weer de beste manier om eerst met muizenvallen te proberen om de muizen te vangen en te verjagen. Voor je gif gebruikt bij ongediertebestrijding is het goed om te weten hoe muizengif op de juiste manier te gebruiken.

Muizen lijmplank.

Ongedierte plakstrips zijn niet giftig en geven snel resultaat. Ze zijn vooral effectief bij het vangen en doden van insecten. Hoewel lijmvallen / plakstrips gemakkelijk te gebruiken zijn, zijn ze over het algemeen niet zo effectief als muizenvallen.

Een muizen lijmplank is niet zo niet op locaties met veel stof, vuil of water. Ook zijn ze minder bruikbaar bij extreem warme of koude temperaturen. Lijmvallen zijn ook efficiënter in het vangen van muizen dan het vangen van ander ongedierte zoals ratten.

Bij ernstige muizenplagen kunnen ze helpen de populaties te verminderen, hoewel andere soorten vallen de lijmplanken zullen moeten aanvullen. Aangezien sommige muizen de plakstrips handig vermijden. Vooral jonge muisjes worden gemakkelijk gevangen op de lijmvallen.

Lijmvallen zijn er in geurende varianten of ongeparfumeerde varianten (voor degenen die gevoelig zijn voor geuren). Over het algemeen zijn lijmvallen niet effectief bij extreem koud of warm weer.

Plaatsing van lijmvallen.

Plaats lijmvallen langs hun looppaden of gebieden met hoge activiteit. Als voedsel schaars is, gebruik dan een lokaas (hazelnootpasta, chocolade, pindakaas, enz.) in het midden van de val om de muizen naar de lijmval te lokken.

Plaats de  muizen plakstrips langs muren en looppaden, zorg dat de muizen ze niet gemakkelijk kunnen ontwijken.

Veel lijmvallen kunnen in muizenval stations worden geplaatst, waardoor ontsnappen wordt voorkomen. Deze vallen beschermen de lijm ook tegen stof en vuil.

Nadelen van lijmvallen.

Lijmvallen mogen niet worden geplaatst waar ze zichtbaar zijn in een kamer of in de buurt van kinderen of huisdieren. Als een huisdier of kind zich aan de lijm op de val hecht (vastloopt), gebruik dan plantaardige olie om de lijm van de persoon of het huisdier te scheiden.

Vanwege de manier waarop muizen worden gevangen op een lijmbord, en langzaam sterven beschouwen sommige mensen dit type val als zeer dieronvriendelijk.

Kies daarom voor een diervriendelijke muizenval. 

Controleer lijmvallen regelmatig, dagelijkse inspectie zou ideaal zijn. Gevangen knaagdieren kunnen hun eigen urine, haar en uitwerpselen gebruiken om te ontsnappen aan plakstrips.

Om te voorkomen dat lijmvallen door stof en vuil ondoeltreffend worden, plaatst je lijmplaten het beste in lokdozen.

Zet de lijmvallen vast met een sterke ductape of lijm om te voorkomen dat muizen in gevangenschap met hun nog vrije poten de vallen verplaatsen.

Heb je nog steeds moeite om van die vervelende muizen af ​​te komen?

Een ongediertebestrijder kan je helpen bij het identificeren van de binnendringende knaagdieren, en bepalen wat de meest effectieve manier is om ze uit jouw huis te krijgen en een oplossing geven om te voorkomen dat ze terugkomen.

Samenvatting

Bijna alle huiseigenaren kennen het gevoel van onbehagen dat gepaard gaat met het vinden van muizen of knaagdieren in huis. Of het nu in de keuken, op zolder, in de kelder of in de eetkamer is – de aanwezigheid van een knaagdier kan zelfs bij de meest rustige bewoner afschuw en angst oproepen.

Helaas zijn deze veel voorkomende plaagdieren vindingrijke beestjes die door de kleinste opening of kier een gebouw of huis kunnen binnendringen en maar heel weinig ruimte nodig hebben om naar binnen te gaan. Muizen passen gemakkelijk door ruimtes zo klein als een 10 eurocent.

Muizen bestrijden is dan ook zeker nodig, omdat deze ongenode gasten huis en tuin eigenaren tot wanhoop kunnen drijven. Zoals je in dit artikel kon lezen, zijn er verschillende manieren om muizen te bestrijden.

De beste en meest effectieve methode zijn de muizenvallen, waarbij steeds meer mensen kiezen voor een diervriendelijke muizenval. Je hoeft geen dier te doden, om toch van deze plaagdieren verlost te raken.