Met aluminiumfolie muizen weren. Snel, Eenvoudig, Goedkoop!

Kun je met aluminiumfolie muizen weren? Een vraag die regelmatig voorbij komt, in dit artikel geef ik het antwoord hoe effectief deze bestrijding is.

Laten we eerlijk zijn, niemand vindt het leuk als blijkt dat er muizen in je huis zijn binnen gekomen.

Muizen zijn vervelend, gênant en kunnen ziekmakend zijn, daarom moet en wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Helpt aluminiumfolie om muizen te weren.

Met aluminiumfolie muizen weren

Eenvoudig met aluminiumfolie muizen afschrikken

Het gebruik van aluminiumfolie om muizen aan te pakken is handig omdat het de muizen de toegang tot jouw huis ontzegt of beperkt. Zo blijft je slaapkamer ongedierte vrij en komen muizen in je bed nooit voor. Maar waarom hebben muizen een hekel aan zilverfolie?

Laten we dat eens uitzoeken.

Waarom aluminiumfolie muizen stopt?

Ja, muizen hebben een hekel aan aluminiumfolie omdat ze er niet goed op kunnen kauwen. Bovendien heeft zilverfolie (dun plaatmetaal) groeven en scherpe punten, die muizen afschrikken en hen ervan weerhouden op het metaal te bijten.

Normaal (keuken) aluminiumfolie is goed genoeg om te gebruiken, hiermee kun je een gat in de muur of een andere plek waar muizen door komen af te dekken of op te vullen.

Je zult merken dat geen enkele muis zal proberen zich door het aluminiumfolie te kauwen, om zo toegang te krijgen tot een nieuwe verblijfplaats. Verder is het mogelijk om andere metalen zoals staalwol of speciaal muizengaas te gebruiken om gaten en kieren die muizen gebruiken af te schermen.

Voor kleine gaatjes en scheurtjes, gebruik je het beste aluminiumfolie.

Waarom zeg ik dat?

Zilverfolie bedekt namelijk de kleinste scheurtjes en gaatjes volledig. Maar tegelijkertijd schrikt het muizen volledig af. Muizen kunnen gemakkelijk op isolatie, plastic, papier en sterk karton kauwen, daarom is aluminium of staalwol nodig om muizen tegen te houden.

Staalwol is een ander metaal dat je kunt gebruiken om muizen uit bepaalde delen van het huis te weren, omdat ze er ook niet doorheen kunnen kauwen.

Net als bij aluminium, plaatst je staalwol bij elk kiertje of gaatje dat muizen gebruiken. Ook kun je staalwol aan de voorkant plaatsen en het aluminium erachter om het nog moeilijker te maken voor muizen of ratten om er doorheen te komen.

Kunnen muizen door aluminiumfolie kauwen?

Nee, ze kunnen niet door aluminium kauwen, hoezeer ze het ook proberen. Omdat aluminium muizen afschrikt wordt hen de toegang ontzegt tot bepaalde delen van het huis waar voedsel en andere materialen zich bevinden waar ze zich mee voeden.

Net als met aluminiumfolie vinden muizen het ook moeilijk om op staalwol of door speciaal muizengaas te kauwen.

Papier, gipsplaten, planken of isolatie kunnen door muizen in een fractie van minuten vernield worden. Alleen op metalen materialen kunnen muizen en ratten moeilijk kauwen.

Daarom moet je alle kieren en gaten in je huis dicht maken met aluminiumfolie, staalwol, of andere metalen om te voorkomen dat muizen naar binnen sluipen

Waar hebben muizen een hekel aan?

staalwol muizen weren
Simpel en goedkoop, met staalwol of aluminiumfolie muizen weren.

Voordat je muizenvallen opzet om muizen uit je huis te weren of te bestrijden, moet je eerst de gaten en kieren of andere plekken die ze gebruiken opzoeken.

De meest voorkomende aanwijzingen om te zoeken waar muizen zich ophouden in huis zijn muizenkeutels.  Andere aanwijzingen zijn bijtsporen, krabben, vettige strepen langs muurplinten of muizenharen.

Nadat de toegangspunten van muizen zijn gevonden, is de volgende stap het dichtmaken met aluminiumfolie. Rol de aluminiumfolie tot een balletje / propje en stop deze in de kier, scheur of het gat.

Zorg dat de zilverfolie, strak in de gaten en kieren zit, zodat deze stevig blijft zitten, mocht er een muis tegen aan gaat duwen.

Zoals we hierboven besproken hebben, zal het combineren van staalwol met aluminiumfolie ervoor zorgen dat je geen vervelende muizen meer ziet in je huis of andere specifieke plekken, aangezien ze niet op beide materialen kunnen kauwen en in leven kunnen blijven.

Als je liever staalwol gebruikt, kun je dit gebruiken in de scheuren en gaten door ze af te plakken of op andere manieren die je geschikt acht, afhankelijk van de huidige situatie.

Conclusie

Met aluminiumfolie muizen weren, is zeker een goede oplossing.

Deze kleine knaagdieren kunnen zeer, zeer grote schade aanrichten. Ik bedoel, als een knaagdier door een houtenwand knaagt, is dit al slecht. Maar als bijvoorbeeld een muis of rat aan de elektriciteitskabels begint te knagen en je merkt de schade niet direct, dan zal dit tot gevaarlijke omstandigheden kunnen leiden.

Er zijn veel mensen die goede ervaringen hebben met aluminiumfolie om muizen te weren., zo zorg je dat de muizen niet via kieren en spleten van het huis ergens binnen tevoorschijn komen.

En die is ook nog eens een simpele en goedkope muizenbestrijdings methode.

Heb je een ernstige muizenplaag in jouw omgeving, dan zul snel een oplossing moet zoeken. Lees dan dit artikel “hoe een muizenplaag bestrijden”