Muizenvallen: Expert Tips # Hoe Effectief Muizen Vangen!

Ben je op zoek naar de beste muizenval, omdat je tot je schrik muizen in huis hebt.

Dan ben je hier op de juiste plek, als specialist in ongediertebestrijding help ik je hoe muizen te vangen.

Er zijn veel variaties van muizenvallen en die zijn er in de gebruikelijke klikvallen tot diervriendelijke kooivallen.

Er is geen enkele muizenval die veel beter is dan een andere, dus ik kan niet echt zeggen welke muizenval de beste is, dit hangt ook af van het gebruik.

Elke muizenval heeft echter zijn eigen voordelen en nadelen. De keuze zelf is aan jouw voorkeur, klik / klem, lijm of een diervriendelijke val.

Maar één ding staat vast, je kunt vrij gemakkelijk van muizen afkomen als je alle tips gebruikt die je in dit artikel leest.

Beste muizenvallen

Muizenvallen expert tips voor het beste vang resultaat

Hoewel er niet echt een duidelijke favoriet is (in termen van algemene kenmerken), zijn deze 3 onderstaande vallen de meest populaire en best betaalbare opties die beschikbaar zijn.

Ze zorgen voor geen gedoe bij het opzetten en zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn goedkoop, een makkie om in te stellen en ze werken over het algemeen goed.

1- Klik / Klem vallen

De meest gebruikelijke muizenvallen die bij mensen bekend zijn, zijn de klikvallen.
 
Ze zijn zeer betaalbaar en de kunststof modellen zijn perfect om muizen in huis of waar dan ook te vangen.

Het best verkochte model op Bol.com is de Wonact en dit model is niet voor niets de beste muizenval, met een zeer hoge waardering en pakkans.

Dit model is een geavanceerde (professionele) val, we adviseren wel om onze tips met betrekking tot lokaas, aantallen, en locatie in dit artikel te lezen.

Deze professionele versies kosten misschien wat meer, maar zijn het zeker waard.

Laten we het nog even hebben over de voor- en nadelen van bovenstaande klikvallen.

Voordelen:

  • Snelle manier van muizen vangen.
  • Kan hergebruikt worden.
  • Inzetbaar waar muizengif niet wordt aanbevolen.

Nadelen:

  • Enige vaardigheid vereist bij plaatsing.
  • Specifieke vanglocaties (kan niet worden gebruikt in de buurt van huisdieren en kinderen)
  • Langzame resettijd; zit er een dode muis in de val, dan kan deze niet worden gebruikt tot deze is geleegd.
  • Kan worden weggesleept door vluchtende muizen die vastzaten met hun staart of poot.

2- Lijmvallen

Lijmvallen worden steeds populairder, hoewel ze niet zo effectief zijn als klikvallen, zijn ze wel heel handig in gebruik.

De belangrijkste reden hierachter is dat er specifieke omgevingsfactoren moeten zijn om te kunnen werken.

Ze zijn niet altijd effectief bij zeer koude en zeer hoge temperaturen omdat de lijm van substantie verandert en minder plakkerig is.

Ook is elke locatie met veel water en of stof en vuil schadelijk voor deze lijmvallen omdat de lijm zo plakkerig is, kan het stof eraan blijven plakken, waardoor de effectiviteit vermindert. (Water kan de lijm wegspoelen). 

Ze worden over het algemeen gebruikt bij het vangen van muizen in plaats van ratten, en zijn ideaal bij grotere muizenplagen. Ze zijn niet handig als je last hebt van kleine aantallen muizen, je moet namelijk altijd meerdere lijmvallen gebruiken.

De plaatsing van de lijmval is ook anders dan bij andere vallen. Omdat hun aard zo uniek is, moet je ze langs muizen routes plaatsen (dus op plaatsen waar je denkt dat de meeste muizen zich ophouden en langs lopen).

De voordelen van lijmvallen liggen voor de hand, maar hoe zit het met de nadelen?

Laten we eens kijken!

Nadelen

  • Gebruik in open ruimtes in de buurt van kinderen en huisdieren kan ertoe leiden dat ze vast komen te zitten in de val.
  • Beschouwd als niet erg humaan (muizen blijven lang in de val zitten, voor ze dood gaan) – (zijn zelfs verboden, maar worden wel gewoon verkocht)

3- Levend vangen muizenval

Hier nog tekst.

Effectief en duurzaam inzetten van Muizenvallen

Muizen zijn kleine knaagdieren die ten volle profiteren van elke spleet, gat of opening in je huis waar ze hun lichaam doorheen kunnen persen.

Ze komen zelden alleen, en voor je het weet heb je heel veel kleine voetjes die door je huis rennen en overal sporen van vuil en keutels achterlaten.

Om nog maar te zwijgen over de snelheid waarmee ze zich voortplanten, het duurt vaak niet lang voordat het aantal zich snel vermenigvuldigd.

De smaakpapillen van een muis worden altijd gekieteld door iets zoets, en hoe gemakkelijker het voor hen is om te knabbelen, hoe meer ze ervan houden.

Ze houden van noten en zaden, daarom zijn ze dol op pindakaas. En zo zijn er nog veel meer voedingsmiddelen, waar ze ook door verleid worden.

De vuistregel is dat als het zoet, plakkerig of vet is, muizen het niet kunnen laten om eraan te vreten.

Muizenplaag bestrijden met muizenvallen

Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om dit ongedierte te verdrijven, en hoe eerder ze weg zijn, hoe beter.

Niemand wil dat ze de kasten plunderen en kauwen op alles waarmee ze in contact komen, om nog maar te zwijgen van de walgelijke sporen van urine en uitwerpselen die ze achterlaten.

Een muizenplaag kan erg zorgwekkend zijn, maar het goede nieuws is dat dit niet het einde van de wereld is.

Er is een verscheidenheid aan muizenvallen beschikbaar en verschillende soorten lokvoer om te proberen.

Als je eenmaal weet wat het beste werkt, zal het gemakkelijker en efficiënter zijn om je huis van muizen te verlossen.

Tijd voor actie! – Muizenval of gif?

Waarom kiezen veel mensen voor een (traditionele) muizenval, nou dit is de beste manier om muizen te bestrijden. Tevens zijn er veel mensen die liever geen muizengif gebruiken.

En dat is ook wel een logisch, met muizengif dood je natuurlijk de muizen. Maar deze dode muizen kunnen zich overal in het huis bevinden en langzaam ontbinden, met daarbij de stank van een dode muis.

Dit probleem doet zich niet voor als je een gewone muizenval gebruikt. Daarnaast hoef je niet te werken met gif, welke schadelijk kan zijn voor andere (huis)dieren.

Met het gebruik van muizenvallen, weet je ook precies hoeveel muizen je na verloop van tijd hebt gevangen. Vang je na verloop van tijd geen of steeds minder muizen, dan weet je dat de plaag onder controle komt.

Muizen vangen met muizenvallen.

Muizenvallen zijn er in verschillende soorten en modellen. De meest voorkomende en meest effectieve zijn de klikvallen, levend vangen muizenvallen en lijmvallen.

Iedereen kent vast wel de houten klik muizenval om een muis te vangen, dit model bestaat dan ook al heel lang. Toch komen er nog steeds nieuwe verbeterende modellen op de markt.

Naast een goede muizenval vereist het ook enige vaardigheid en tijd om muizen te bestrijden. In dit artikel krijg je uitgebreide informatie hoe je net als een professionele ongediertebestrijder effectief muizen kan vangen.

Muizen vangen – Wees de muis te slim af

Als eerste moet je als je muizen wilt vangen in een muizenval, zoveel mogelijk weten over muizen. Het zijn namelijk intelligente dieren, ze zijn tenslotte er ook in geslaagd om in jou huis te komen.

En zonder dat je het vaak direct door hebt, weten ze waar het lekker warm en droog is, en waar voortdurend voedsel voorhanden is. Het zijn niet alleen slimme wezens, ze zijn ook nogal sluw en vliegensvlug.

Muizen hebben een verhoogd reukvermogen, gehoor en zicht, wat het vangen best uitdagend kan zijn. Om muizen in huis te vangen, moet je proberen ze te slim af te zijn.

Daarom moet je slim zijn over het aas dat je in je vallen gebruikt en ervoor zorgen dat dit de enige voedselbron is die voor hen beschikbaar is. Dikke vol gegeten muizen zullen hun nek niet riskeren door voedsel uit een muizenval te stelen.

Niet alle soorten lokaas werkt voor elke muis, dus het is een goed idee om verschillende soorten aas te proberen om te zien wat het beste werkt in jouw situatie.

Muizen zijn sluw en zullen vaak proberen het aas te pakken zonder in de muizenval te lopen. Ze zullen ook hun soortgenoten waarschuwen als ze denken dat er gevaar dreigt.

Zeer communicatieve dieren, zoals muizen zullen met elkaar ‘praten’ en hun kneepjes van het stelen van aas delen, dus het vergt wat doorzettingsvermogen om de muizenplaag onder controle te krijgen.

10 beste lokaas keuzes voor muizenvallen

Om het je gemakkelijker te maken, heb ik hier een top tien van beste lokaas samengesteld om te uit te proberen.

  1. Pindakaas (aanrader)
  2. Spekstukjes of spekvet (rauw of gekookte stukjes spek, het maakt niet uit, ze vinden ze allebei lekker.
  3. Kleine stukjes knakworst
  4. Chocolade ( elk type chocolade)
  5. Honingsiroop / Ahornsiroop
  6. Stukjes cracker met boter
  7. Snoepjes (vooral zachte zoals winegums)
  8. Noten en vogelzaad
  9. Hondenvoer of kattenvoer (natvoer werkt het beste)
  10. Zachte kaas die sterk ruikt (werkt beter dan harde kaas)

Muizen zijn zoetekauwen en voelen zich daarom erg aangetrokken tot elk soort snoep of plakkerige zoet voedsel. Ze zijn ook dol op chocolade en je hoeft er niet veel van te gebruiken, slechts een klein stukje tegelijk.

Elk voedsel dat een sterke geur heeft, zal de muizen verleiden, omdat hun uitstekende reukvermogen de geur zal volgen. Voedingsmiddelen die vet zijn zoals spek of veel eiwitten bevatten, zoals een stukje knakworst, zullen ze ook moeilijk zijn te weerstaan voor muizen.

Waarom pindakaas het beste lokaas is.

Het gebruik van pindakaas is op twee verschillende manieren slim. Ten eerste zijn muizen dol op pindakaas en worden ze er altijd door aangetrokken.

En ten tweede kunnen ze het niet direct pakken en er mee weg rennen. Daarom, als ze van de pindakaas willen eten, zullen ze langer bij de val zitten, waardoor ze gemakkelijker te vangen zijn.

Muizen vangen lukt niet – Wat nu te doen?

Als het je in het begin niet lukt om dit vervelende ongedierte te vangen, moet je misschien een aantal van de andere soorten lokaas proberen. 

Soms kan wat in het begin werkt op den duur minder effectief worden, in dat geval kun je het beste ander voedsel in je muizenval proberen. Hier zijn enkele tips om te proberen als het muizen vangen niet meer zo succesvol is.

  1. Probeer verschillende soorten aas in de val en let er op wat er wordt geknabbeld en wat niet.
  2. Er zijn verschillende muizenvallen beschikbaar, dus het kan zijn dat je een ander type val moet proberen. Omdat muizen zo geniepig zijn, is het zelfs een goed idee om meer dan één type val op te zetten.
  3. Je val bevindt zich mogelijk niet op de best mogelijke locatie. Als je weet waar er een hogere activiteit van de muizen is, zet dan de val daar. Je kunt de val ook op korte afstand van het gebied met veel muizen plaatsen.
  4. Als de val niet is dichtgeklapt maar het aas is verdwenen, kan een val met een gevoeliger trekker nodig zijn. Een truc is om een ​​kleine noot in een klontje pindakaas te doen en deze in de val te plaatsen, zodat de muis langer op het platform moet blijven hangen om hem op te eten. Hierdoor komt er meer druk op de trekker te staan.
  5. Snap traps muizenvallen zijn niet altijd gevoelig genoeg om het gewicht van kleine muizen op te vangen. Vooral babymuizen wegen heel weinig en kunnen de trekker niet doen overhalen. In dat geval kan een elektrische muizenval succesvoller zijn omdat deze doorgaans gevoeliger zijn.

Locatie en aantal muizenvallen

Locatie is erg belangrijk bij het zetten van muizenvallen. Probeer ze te plaatsen in gebieden waarvan je denkt dat er veel muizen activiteit is of in de buurt waar je ze voor het eerst gezien hebt.

Als je hun routes van en naar de verschillende delen van het huis kunt bepalen, plaats dan ook een paar vallen langs die sporen. Aanrechtbladen, kasten en zelfs plinten zijn veel voorkomende plaatsen waar muizen zich ophouden.

Zorg ervoor dat iedereen in het huishouden weet dat je vallen hebt staan en waar je ze hebt geplaatst om onbedoelde verrassingen te voorkomen! Niets erger dan een vinger in een muizenval te krijgen terwijl je het het minst verwacht!

Het is ook goed om muizenvallen zodanig te plaatsen dat (kleine) kinderen er niet bij kunnen komen. Het kan namelijk een probleem worden als je kleine kinderen hebt die misschien denken dat ze het voedsel uit de vallen kunnen opeten, vooral als je snoep als aas hebt gebruikt.

Muizen vangen werkt nog steeds niet

Zoals al gezegd knaagdieren waaronder muizen zijn voorzichtige dieren en ze verplaatsen zich graag van plaats naar plaats door dicht bij muren, hekken, struiken en andere dekkingsbronnen te blijven.

Als je problemen ondervindt bij het vangen van muizen maar dit geldt ook voor ratten met een klik of lijmval, dan is het goed om te weten waar je ze plaatst.

Als vallen op de verkeerde plaats staan, zullen muizen ze gemakkelijk omzeilen.

Idealiter moeten de vallen ongeveer 60 cm tot 1,5 meter uit elkaar worden geplaatst in het gebied waar de dieren het meest actief zijn.

Als de muizenplaag zich op de zolder of in niet vaak betreden ruimtes zoals de garage, schuur of berging bevindt, plaats dan vallen langs de muren en in hoeken.

Als de muizenoverlast zich in de bewoonbare delen van het huis bevindt, kun je vallen het best in of onder kasten, achter apparaten, onder de keukenkast en in hoeken worden geplaatst.

Als je knaagdieren het meest buitenshuis actief zijn, plaats dan vallen in de buurt van struiken en schuttingen, langs de muren van de overkapping en het terras en, als je een zwembad of vijver hebt, in de buurt van de filterpomp.

Hoeveel muizenvallen nodig

Een fout die veel mensen maken die muizen willen bestrijden, is dat ze niet genoeg klemmen gebruiken.

Veel mensen denken dat het plaatsen van een paar klik- of lijmvallen uiteindelijk de muizenoverlast zal oplossen. Maar tenzij je te maken hebt met slechts een enkele muis die beperkt is tot een klein gebied, zal dat niet gaan lukken.

Een ongediertebestrijder zal altijd meerdere muizenvallen gebruiken. Experts raden dan ook aan om minimaal 6 klik- of lijmvallen te plaatsen. Mocht nu blijken dat je meerdere muizen vangt, dan kun je het beste nog wat extra vallen plaatsen.

Dat betekent dat als je veel muizen hebt in een ruimte, je het beste tussen de 6 en 12 muizenvallen moet gebruiken om echt effectief te zijn.

De meeste mensen gebruiken lang niet dat aantal, en dus blijven ze langer overlast houden.

De vallen niet vaak genoeg controleren

Een van de nadelen van klik- of lijmvallen is dat ze vrij vaak moeten worden gecontroleerd. Met name klikvallen moeten indien mogelijk één keer per dag worden gecontroleerd.

Muizen zijn slim en de kans bestaat dat ze het aas weghalen zonder dat ze gedood worden.

Bovendien zijn klik- en lijmvallen niet meer in gebruik zodra ze daadwerkelijk een muis hebben gevangen.

Dit is nog een reden waarom ze regelmatig moeten worden gecontroleerd. Om eventuele dode muizen die in de val zitten te verwijderen, zodat de vallen opnieuw kunnen worden gebruikt.

Muizenvallen – 7 vaak gemaakte fouten!

Hier zijn zeven fouten die vaak worden gemaakt en de eenvoudige tips en oplossingen om die muizen wel te vangen.

Om van muizen af te komen, hoef je alleen maar muizenvallen te plaatsen en te wachten tot ze worden gevangen, toch? 

Wel, ja.

Maar het is mogelijk dat het lukt, maar vaak niet zo snel en effectief als je mogelijk zou willen.

Hier onder zeven veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het vangen van muizen , en nog belangrijker, zeven slimme en effectieve strategieën die je daarvan zou moeten gebruiken. Probeer ze uit en ontdek hoe snel en gemakkelijk van muizen afkomt.

Fout 1 – Voorkom menselijke geur aan val

Muizen kunnen je geur detecteren op vallen die je hebt gehanteerd en kunnen er dan uit de buurt blijven. Om dat te voorkomen, draag altijd handschoenen bij het hanteren en het plaatsen van muizenvallen.

Rubber handschoenen die worden gebruikt voor voedselbereiding of tijdens schoonmaken en afwassen werken allemaal goed. (Zorg ervoor dat je ook altijd handschoenen draagt om een dode muis uit de klem te verwijderen om jezelf tegen ziekten te beschermen.)

Fout 2 – Het verkeerde lokaas gebruiken

Vergeet het oude standaard beeld van muizen die kaas eten. Deze knaagdieren zijn voornamelijk noten en zaadeters, dus het aas waar ze zich het sterkst toe aangetrokken voelen, is pindakaas of hazelnootpasta.

Hun honger naar calorieën verleidt hen ook om chocolade en honden, vogel en kattenvoer te proberen.

Als de temperatuur buiten daalt, komen muizen naar binnen, en concentreren ze zich op het bouwen van nesten.

Voor muizennesten is bouwmateriaal nodig, je kunt ze dus ook naar muizenvallen lokken met materialen zoals wattenbolletjes, tandzijde, garen en touw.

Als je klikvallen gebruikt, bind of wikkel de vezels(breigaren) rond de trekker van de muizenval om muizen te dwingen aan het aas te trekken of eraan te knagen, waardoor de val springt.

Fout 3 – Te veel lokaas gebruiken

In plaats daarvan, gebruik slechts een kleine hoeveelheid lokaas.

Wanneer je vallen met teveel lokaas neerzet, kan ongedierte er een deel van stelen zonder in de val verstrikt te raken. Een hoeveelheid aas ter grootte van een erwt is precies goed.

En deze hoeveelheid is ook genoeg om muizen aan te trekken, maar niet zoveel dat ze het kunnen opeten zonder de val te laten springen.

Op zoek naar meer hulp bij het kiezen van het juiste aas? Lees dan hierboven welk lokaas het beste werkt.

Fout 4 – Direct resultaten verwachten

Ik snap het, je wilt zo snel mogelijk van de muizen af en verwacht natuurlijk direct resultaat. Toch is het beste om even de tijd te nemen, maak het de muizen eerst comfortabel.

Muizen zijn van nature op hun hoede voor nieuwe objecten in de gebieden waar ze vaak komen. Je kunt ze laten wennen, door muizenvallen met aas neer te zetten, maar nog niet in werking. Doe dit een paar dagen en de muizen zijn er aan gewend, dit geldt voor zowel klassieke muisvallen, elektronische muizenvallen of levende vallen gebruikt.

Zodra je de muizen het aas van de val pakken, weet je dat de muizenvallen op de juiste plaats staan en dat het ongedierte zal terugkeren.

Dan is het tijd om de muizenvallen in werking te stellen.

Fout 5 – de val op de verkeerde plaats zetten

Het is gemakkelijk om muizenvallen op de verkeerde plaats te plaatsen maak die fout niet. Vanwege hun aangeboren angst voor open ruimtes, rennen muizen rond langs de muren en randen van kamers en de donkere nissen van je huis, dicht bij de muren, waar hun snorharen hen helpen navigeren.

Om ongedierte te vangen waar ze actief zijn, plaatst je muizenvallen langs muren waar ze zich voornamelijk verplaatsen. Het lokaas en het trigger uiteinde van de muizenvallen moeten naar de muur gericht zijn, zodat muizen in de verleiding komen om ze te verkennen in plaats van eromheen te lopen.

Plaats waar mogelijk muizenvallen op verborgen plaatsen, zoals de onder en achterkant van kasten achter je koelkast of fornuis.

Fout 6 – Te weinig muizenvallen gebruiken

Plaats voldoende muizenvallen en niet te ver van elkaar. Muizen planten zich snel en doorlopend voort ze krijgen gemakkelijk zes tot zeven jongen in een nest, en dat ongeveer elke 21 dagen.

Dus je realiseert je misschien niet (of wil er niet aan denken!) hoeveel er in je huis zijn, maar je kunt er bijna zeker van zijn dat er meer dan één zijn. 

Om een invasie van muizen te stoppen, heb je meer dan een paar muizenvallen nodig om het probleem snel op te lossen. De meest effectieve strategie is om elke 60 tot 90 centimeter een muizenval langs de muur te plaatsen waar je tekenen van activiteit hebt gezien. 

In de drukbezochte gebieden zet je muizenvallen in paren tot op een paar centimeter van elkaar.

Fout 7 – Te voorzichtig en te langzaam beginnen

Begin niet te voorzichtig met 1 of 2 vallen, maar start in plaats daarvan met een groot plan de eerste nacht.

Studies tonen aan dat er meer muizen worden gevangen op de eerste nacht dat je muizenvallen uitzet dan op een volgende nacht. 

Dus start je bestrijding om muizen te verjagen door muizenvallen te plaatsen waar je tekenen van hun activiteit ziet, en gebruik zoveel muizenvallen en een paar verschillende soorten muizenvallen om er zeker van te zijn dat je eerste bestrijding direct een succes wordt.

Laatste woorden over het kiezen van het beste aas voor muizenvallen

Er zijn veel verschillende soorten voedsel die een goed muizenaas kunnen zijn; het is gewoon een kwestie van uitzoeken welke het beste zullen werken. Als het vangen niet lukt, probeer dan een ander type aas en blijf proberen totdat je resultaten begint te zien.

Als je eenmaal met succes een muis hebt gevangen, probeer dan een tijdje hetzelfde aas te gebruiken en kijk of het voor andere muizen werkt. Als dit niet het geval is, verander het dan.

De genoemde lokaasopties zijn bewezen succesvol, maar het hangt wel af van uw situatie en hoe slim uw muis is. Maar wees niet bang, er zijn altijd andere soorten aas om te proberen en er kunnen meer vallen worden geplaatst.

Vraagbaak muizenvallen

Welke muizenval werkt echt? 

De beste diervriendelijke muizenval, welke echt werkt: Wonact muizenval

Doordat deze muizenval van kunststof is gemaakt, is hij makkelijk schoon te maken en herbruikbaar. Het heeft dezelfde bedieningsmechanismen als een traditioneel kooimodel. 

Je stelt het aas ook op dezelfde manier in als het gebruik van een kooival. Het verschil is dat wanneer de muis erin vastzit, er geen kans is dat hij in contact komt met jouw voordat het tijd is om los te laten. 

De constructie van deze muizenval zorgt ervoor dat deze gemakkelijk is om te reinigen. Deze muizenval doet geen pijn aan het dier of de gebruiker en werkt echt.

Omdat ze volledig van plastic zijn gemaakt, zijn ze een meer kosteneffectieve optie in vergelijking met andere muizenvallen. Andere redenen waarom dit de beste diervriendelijk muizenval is, zijn de volgende:

  • Duurzaam ontwerp.
  • Uiterst humaan.
  • Efficiënt (hoge vangkans) – In onze huis / tuin / keukenproef de meest succesvolle val.
  • Herbruikbaar.
  • Eenvoudig in te stellen.

Reviews beste diervriendelijke muizenval:

Consumenten vinden het geweldig dat deze diervriendelijke muizenval snel, effectief is zonder de muis te doden.

Consumenten geven ook aan dat het veermechanisme niet altijd geactiveerd wordt omdat de muis niet zwaar genoeg is. (tip: leg een klein muntje op het veermechanisme)

Je moet de val voortdurend controleren. Het uitzetten is tijdrovend (voor jou), laat de muis vrij in de natuur op ruime afstand van je huis, kantoor of bedrijf.

Hoe haal je een muis uit een muizenval

Afhankelijk van het model, kun je de dode muis uit de klikval eenvoudig in een plastic zak laten vallen. Deze plastic zak sluit je goed af en deponeer je in de grijze kliko of ondergrondse container.

Muizen gevangen in een diervriendelijke val, deze muizen kunnen eenvoudig uit de muizenval worden gehaald en in de natuur weer vrij gelaten worden.

Muizen gevangen op lijmvallen, stop je in een plastic vuilniszak en deponeer je in de grijze container.

Wat kun je het beste in een muizenval doen?

Zoals hierboven al uitgebreid vermeld in onze top 10 lokaas advies. Je kunt het beste met pindakaas beginnen.

Werkt dit niet kies dan een van de andere soorten voedsel, het is en blijft verstandig om te wisselen met lokaas.

Dit verhoogd de vangkans enorm.

Conclusie

Een muizenval is de beste oplossing om muizen te bestrijden. Welk model je ook kiest, hoeveel muizen je ook hebt, de 3 muizenvallen in ons artikel behoren tot de populairste en best werkende op Bol.com

Of ze nu tot de bekende klassiekers behoren, zoals de klikval, of ze zijn meer geavanceerd en diervriendelijk, de muizenvallen die hier worden vermeld, zullen het werk doen.

Tot slot om te vermelden.

Er zijn veel verschillende soorten voedsel die een goed muizenaas kunnen zijn; het is gewoon een kwestie van uitzoeken welke het beste werkt.

Als het vangen niet lukt, probeer dan een ander type lokaas en blijf proberen totdat je resultaten begint te zien.

Als je eenmaal met succes een muis hebt gevangen, probeer dan een tijdje hetzelfde aas te gebruiken en kijk of het ook voor de andere muizen werkt.

Als dit niet het geval is, verander het dan.

De genoemde lokaasopties in ons artikel zijn bewezen succesvol, maar het hangt wel af van jouw situatie en hoe slim jouw muis is. Maar wees niet bang, er zijn altijd andere soorten aas om te proberen en er kunnen meer of andere vallen worden geplaatst.

Ik hoop dat bovenstaande informatie je helpt om snel muizen te vangen met een muizenval.  

Volg de tips uit dit artikel en je bent goed op weg naar een huis zonder muizen en dat is wel net zo prettig! Wil of kun je niet zelf de muizen verjagen, zoek dan hier naar een muizenbestrijder.