Muizen vangen met emmer

Ontdek in dit artikel of muizen vangen met een emmer effectief kan zijn en hoe u uw eigen unieke versie zelf kunt maken!

Als je al een poos aan het worstelen bent met (levende) vallen of op andere manieren hebt geprobeerd om van muizen af te komen. Dan kan ik melden dat muizen vangen met een emmer erg goed werkt.

Meerdere muizen (tot wel 20) per nacht is geen uitzondering met deze vang methode.

Muizen vangen met emmer water

Muizen vangen met emmer

Er zijn eindeloos veel soorten muizenvallen, en u kunt een groot aantal strategieën gebruiken om knaagdieren af te schrikken, tegen te houden of te doden.

En ik wil niet zeggen dat die andere methoden niet effectief zijn en een veelzijdig offensief met verschillende muizenvallen is altijd het beste.

Maar ik durf wel te beweren, dat muizen vangen met een emmer een van de meest effectieve methodes is die je kunt gebruiken.

En niet alleen heel effectief in het vangen van muizen, u kunt ze ook hij heel eenvoudig te maken.

Hoe effectief muizen vangen met emmer?

Misschien zijn er muizen die nog steeds ontsnappen aan uw huidige inspanningen om ze te vangen. En wellicht hebben de muizen zo’n grote vaardigheid in ontwijking en overleven dat u ze maar niet het huis uit krijgt.

Is dit het geval probeer dan eens een emmer muizenval en u kunt weleens het einde van de muizenplaag tegemoet zien. Als het om effectief vangen van muizen gaat dan staat wat mij betreft het vangen van muizen met een emmer op nummer één.

U kunt met een speciale emmer muizenval vaak meerdere muizen per nacht vangen.

Hoe werkt het muizen vangen met een emmer

Muizen vangen met emmer kan wel of niet als humane muizenval worden ingezet.

Het hangt er allemaal van af hoe je hem gebruikt.

Maar wat wel zeker is, dat het een zeer effectieve muizenval is die ook nog eens gemakkelijk te gebruiken is.

Maar hoe werkt het muizen vangen met emmer muizenvallen?

1- Emmer muizenval met kantelsysteem.

Hieronder een stap voor stap scenario om het te illustreren:

 1. De muizen ruiken de geur van lokaas bijvoorbeeld pindakaas door het huis en volgen hun neus naar de emmer muizenval.
 2. De muis “loopt over de plank”, op de deksel. De muis probeert de pindakaas te bereiken.
 3. Door het gewicht op de kantel deksel, zal de muis naar beneden vallen in de emmer en niet meer kunnen ontsnappen.
 4. Hierna kunt u de levend gevangen muizen ver weg ( minimaal 500 meter) in de natuur uit zetten.
 5. Wilt u toch de muizen doden, dan kun je water in de emmer doen, waardoor de muizen gevangen in de emmer verdrinken.

2- Emmer muizenval met draaisysteem.

 1. Net als bij het kantelsysteem draait het ook hier om de geur van het lokaas, per slot van rekening moeten de muizen gelokt worden naar de muizenval.
 2. In de emmer plaats je heel eenvoudig een roller, met daarop lokaas (hazelnootpasta, pindakaas)
 3. Tegen de emmer plaatst u een “Loopplank”, de muizen lopen tegen de loopplank omhoog en proberen het lokaas te bereiken.
 4. Doordat de muizen proberen om op de “roller” te lopen, zullen ze hun evenwicht verliezen en in de emmer vallen.
 5. Net als bij de andere val kunt u de gevangen muizen vrij laten ver weg de gevangen plek. ( minimaal 500 meter)
 6. Ook hier is het mogelijk om de muizen te doden, door water met antivries in de emmer te doen.

Muizen vangen met emmer water

Doe niet teveel water in de emmer, muizen kunnen hoog springen. Als ze de kans hebben zullen ze proberen om uit de emmer te ontsnappen.

Doe daarom wat water (10 centimeter) in de emmer om te zorgen dat ze niet uit de val kunnen klimmen. Als je teveel water in de emmer doet zullen de muizen, zelfs tegen gladde, verticale wanden zoals die van de zijkant van een emmer klauteren. Om zo als nog te ontsnappen.

Nummer 1 beste muizenval

Muizen vangen met emmer zijn zoals u hierboven al genoemd één van de meest effectieve (zelfgemaakte) muizenvallen die er bestaan.

Ze werken bijna altijd en blijven weken tot zelfs maanden effectief werken. Het is waar dat er veel variabelen zijn die invloed hebben of u de muizen vangt of niet.

Of muizen zich op het kantel of draaisysteem wagen en of ze al dan niet in de val te trappen is altijd afwachten. Muizen zijn zo slim dat ik geen 100% garantie kan geven, dat alle muizen worden gevangen met een emmer.

Maar dit soort beperkingen gelden natuurlijk voor elke muizenval, en heeft u het gevoel dat de werking afneemt. Dan kunt u het beste experimenteren met verschillend lokaas, de locatie, en andere opstellingsvariaties tot u (weer) muizen begint te vangen.

Conclusie

Feit is dat het vangen van muizen met emmer tot de meest effectieve methodes van alle knaagdieren vallen behoren. Zowel de doe-het-zelf vallen als de muizenvallen die online kunnen worden gekocht zijn in de beoordeling meegenomen.

Wil jezelf een emmer muizenval maken, wees dan niet bang om “creatief” te zijn. Op internet / youtube zijn genoeg doe het zelf plannen te vinden voor een emmer muizenval.

Combineer elementen van verschillende modellen of bedenk iets nieuws.

Tot slot, of u nu een gekochte of zelfgemaakte val gebruikt, met deze vallen is het mogelijk om meerdere muizen in huis per nacht te vangen. Dit in tegenstelling tot traditionele vallen, waarbij telkens slecht 1 muis wordt gevangen.

Tip: Gebruik antivries (ruitensproeier) in plaats van water in de emmer. Dit voorkomt dat de dode muizen snel gaan stinken of ontbinden, en voorkomt dat de vloeistof bevriest. Zorg er wel voor dat kinderen of huisdieren niet in de buurt kunnen komen van de emmer.