Komen muizen in je bed? – 4 Bestrijding Tips!

Als je muizen in de slaapkamer aantreft, of nog erger komen muizen in je bed. Dan zul je zeker niet blij zijn met de nieuwe huisgenoten en wil je zo snel mogelijk van de indringers af.

De slaapkamer is de ruimte in huis waar je wilt genieten van privacy, romantiek en het meest belangrijkste een goede nachtrust.

Komen muizen in je bed

komen muizen in je bed hier lees je de beste bestrijding tips

Als muizen jouw huis zijn binnengedrongen en zelfs de slaapkamer zijn binnengedrongen, is het moeilijk om nog te ontspannen als je weet dat muizen je bed in kunnen komen.

Bestaat er een kans dat een muis over je heen kruipt terwijl je slaapt? Als muizen hun toevlucht hebben gezocht in de slaapkamer, is er een kans dat ze over je heen kruipen in bed.

Dit doen ze meestal omdat dit voor deze diertjes de snelste manier is om van de ene plek naar de andere te komen door over het bed te gaan.

Hinderen muizen je tijdens slapen?

Steeds meer huishoudens ervaren hinder van plaagdieren, ook steeds meer mensen geven aan dat ze ongedierte waaronder muizen in hun huis ervaren. Ook laten cijfers zien dat van veel gemelde muizenplagen de meeste plaatsvonden tijdens de herfst en wintermaanden.

De reden voor deze piek in plaagdieren tijdens deze koude maanden is dat muizen en andere knaagdieren zich een weg naar binnen banen om voedsel en warmte te vinden.

Als ze het huis binnenkomen, is de slaapkamer een van de fijnste plekken waar ze beide behoeften kunnen vinden. Als ze de slaapkamer bereiken, is de kans groot dat dit nachtelijk ongedierte op het bed kruipt terwijl je ligt te slapen.

Waarom komen muizen in bed en slaapkamer?

Weten waarom muizen hun kamp in jouw slaapkamer hebben opgezet is de eerste stap om ze kwijt te raken. Door alle dingen die muizen naar de slaapkamer lokken te verwijderen, zullen muizen uiteindelijk ergens anders heen verhuizen.

Als er ’s nachts scharrelende geluiden te horen zijn, zijn er een paar redenen waarom muizen in de slaapkamer kunnen zijn.

  • Ze proberen ergens anders heen te gaan en zijn toevallig gestopt bij jouw slaapkamer.
  • De kamer wordt door muizen als een goede voedselbron gezien.
  • De muis werd in de slaapkamer in het nauw gedreven en is bang om naar buiten te komen

Muizen klimmen – Zo komen muizen in je bed.

Muizen zijn uitstekende klimmers die op vrijwel elk oppervlak kunnen kruipen. Ze kunnen wel tot 30 centimeter hoog in de lucht springen.

Zo komen muizen in je bed, omdat klimmen of springen een gemakkelijke taak voor ze is. De bed ombouw is waarschijnlijk gemaakt van hout of bekleed met stof welke  makkelijk te beklimmen is.

De lakens en dekens kunnen ook op de grond hangen zijn, waardoor de muizen ze als een ladder kunnen bereiken. Waarom komen muizen in je bed, eigenlijk zijn er maar 2 redenen waarom muizen op het bed klimmen

  1. Als je de gewoonte heeft om snacks in of op het bed te eten, tijdens TV kijken of gamen. Dan zullen de muizen tot de nacht wachten om de achtergebleven kruimels te verzamelen.
  2. Ook al zijn het schuwe dieren, die mensen liever mijden, het kan voor een muis de snelste weg zijn om via het bed weg te komen.

Hoe voorkom je dat muizen in je bed komen.

Komen muizen in je bed en slaapkamer dan zijn er verschillende mogelijkheden om ze snel kwijt te raken. Dit zal vooral afhangen van de hulpmiddelen die in huis beschikbaar zijn en met wat voor soort bestrijding je je happy voelt.

Welke muizenbestrijding methode je ook volgt, het is van cruciaal belang om zo snel mogelijk van deze knaagdieren af te komen. Dit voordat ze zich gaan vermenigvuldigen en meer schade aanrichten.

Hier onder 5 manieren om muizen uit de slaapkamer te houden:

1 – Houd de slaapkamer opgeruimd en bed schoon.

Muizen zijn opportunistische eters die zich aangetrokken voelen tot de kleinste kruimels en restjes die zijn achterlaten na het snoepen in bed.

Laat, indien mogelijk, al het voedsel in de keuken staan.

Naast voedsel kunnen ze ook worden aangetrokken door de stapel vuile kleren in de hoek van de kamer. Dit kan ze een warme en comfortabele nestplaats bieden.

Om ze uit de slaapkamer te houden, is het essentieel om de kamer altijd opgeruimd te houden. Als er een kleine prullenbak bij je bed of ergens in de kamer staat, zorg er dan voor dat deze regelmatig geleegd wordt.

Door hun mogelijke voedselbron en nestelplek te elimineren, zullen muizen minder redenen hebben om in de slaapkamer te blijven en komen muizen niet in je bed.

2 – Blokkeer alle mogelijke toegangen

muizen bestrijden de ultieme gids

Muizen hoeven maar een gaatje van een centimeter breed te vinden om een kamer binnen te komen.

Kijk bij het inspecteren van de ruimte naar kleine gaatjes aan de onderkant van de muren. Zelfs als het niet leidt tot een muizennest, is er een kans dat de knaagdieren dit gat gebruiken om de kamer binnen te komen.

Als alle gaatjes gevonden zijn, dicht ze dan af met materialen als aluminiumfolie of staalwol. Deze stoffen maken het voor de muizen moeilijk om zich een weg door het te knagen.

Een kier aan de onderkant van de slaapkamerdeur is ook een toegangspunt voor muizen. Aangezien dit niet kan worden afgedicht met kit en staalwol, is het beter om een tochtstrip te kopen die het ongedierte buiten houdt.

Tochtstrippen zijn overal online verkrijgbaar of te koop in elke woon en doe-het-zelf winkel.

3 – Laat jouw kat in de kamer slapen

Katten zijn natuurlijke roofdieren van knaagdieren. Het zijn uitstekende muizenjagers en daarom kan het een zeker gevoel van veiligheid geven om ze naast het bed te laten slapen.

Dankzij hun superieure zicht en reukzin kunnen ze de aanwezigheid van muizen overal in de kamer gemakkelijk detecteren.

Het is echter niet voldoende om op katten te vertrouwen om de muizenplaag in huis volledig te elimineren. De meeste katten zijn te tam om op muizen te jagen voor voedsel.

Tip: Heb je zelf geen kat, vraag aan iemand die wel katten heeft of je wat kattenharen mag hebben. Leg deze kattenharen in een paar bolletjes in je slaapkamer, die wil soms helpen om muizen weg te houden.

4 – Maak gebruik van sterke geuren.

Pepermuntolie, de scherpe geur van pepermuntolie irriteert de neusholte van muizen.

Omdat ze de geur niet kunnen verdragen, zullen deze kleine knaagdieren zich terugtrekken in hun nesten. Doe een paar druppels pepermuntolie op een watje en laat het in de hoek van de kamer liggen.

Leg een paar katoenen balletjes gedrenkt in pepermuntolie in de buurt van het bed om te voorkomen dat de knaagdieren er in klimmen.

Ammoniak geeft een geur af die lijkt op de geur die roofdieren afgeven. Verdrijf muizen uit de kamer door plastic flessendoppen te vullen met ammoniak en deze achter te laten op plekken waar muizen kunnen lopen.

Zoek deze plekken op door te letten op verschillende tekenen van muizen activiteit, zoals uitwerpselen, vettige sporen en pootafdrukken.

Peper wordt meestal gebruikt om smaak te geven aan verschillende gerechten, maar deze specerij kan ook worden gebruikt om van muizen af te komen.

De sterke geur van peper is een andere geur waar muizen een hekel aan hebben.

Strooi een snufje peper in de hoeken van de kamer en bij het bed om te voorkomen dat ze klimmen.

Conclusie:

Als je slecht slaapt door krassende of piepende geluiden die ’s nachts door muizen worden gemaakt. Komen muizen in je bed of heb je het vermoeden dat er een muizenplaag in jouw slaapkamer ontstaat.

Dan is het tijd om actie te ondernemen, neem bovenstaande adviezen ter harte. Of gebruik de ouderwetse manier om muizen te vangen, met vallen en lokaas. Deze methode is nog steeds effectief in het verminderen van de muizenpopulatie in jouw huis.

Met vele soorten muizenvallen op de markt, is het belangrijk om de juiste soort val te kiezen die effectief muizen kan vangen.

Een professionele bestrijder inschakelen, kan ervoor te zorgen dat dit kleine ongedierte niet terugkomt om uw slaapkamer teisteren.