Muizen in huis

Muizen in huis? De beste oplossingen wat te doen tegen muizen. Muizen in huis kunnen een ware bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners, omdat muizen bekend staan om hun expertise in het laten bederven van voedsel. Met onderstaande informatie krijg je een aantal oplossingen voor dit probleem.

Muizen in huis

muizen in huis

Last van muizen in huis kan ervoor zorgen dat het wonen in een heerlijk huis een ware hel wordt. Ze kunnen zich verstoppen op zolder, tussen plafonds en in of achter de (keuken)kasten. Ja, zelfs in de kleinste ruimtes, waarvan je in eerste instantie denkt dat ze te klein zullen zijn, kunnen ze zich verstoppen.

Het eerste wat je dan ook denkt is: “Hoe moet ik de muizen verjagen”“. Omdat ze voedsel aanvreten en dit kan bederven en het ongeschikt is voor menselijke consumptie, wil je zo snel mogelijk dit ongedierte het huis uit werken.

Hier volgen een aantal manieren waarop je van muizen in huis af kunt komen:

Blokkeer gaten en kieren in huisOnderzoek je huis grondig en ontdek op die manier alle mogelijke plekken waarop muizen gemakkelijk je huis, bedrijfspand, restaurant enz. binnen kunnen komen. Een gaatje van 6,5 millimeter is al groot genoeg om de knaagdieren een gemakkelijke toegang tot je huis te verschaffen.

Alle ventilatieopeningen, die toegang tot uw huis bieden, zou je moeten afsluiten met een materiaal dat niet door muizen beschadigd kan worden. Over het algemeen gebruikt men hier stalen, aluminium of harde plastic roosters en materialen voor.

Houd de keuken schoon
Als er constant voedselresten blijven liggen in je restaurant, huis, kantoor, bedrijfspand of horecakeuken, dan wordt dit de perfecte broedplaats voor ongedierte. Het vlekkeloos schoonhouden van je leefomgeving is een noodzakelijke voorwaarde om ongedierte en muizen te verjagen. Zorg ervoor dat al het voedsel is opgeborgen in afsluitbare (harde) verpakkingen.

Elektrische muizenval

elektronische muizenval

Hoewel er vele keuzes zijn wil je bij de aanschaf van een muizenval kiezen voor de optie die het makkelijkst in gebruik is. De beste oplossing is een “Elektronische Muizenval”, die zo is ontworpen dat de muizen binnen enkele seconden dood zijn. De elektrische muizenval is een uniek apparaat! Zodra een muis de elektronische muizenval binnenkomt, wordt deze binnen enkele seconden door de elektrische lading gedood.

Deze unieke muizenval zorgt ervoor dat, wanneer een muis de elektrische muizenval binnen loopt, een sensor dit registreert en ervoor zorgt dat de muis door een stroomlading gedood wordt. Je moet wel de dode muis verwijderen en resetten voor hernieuwd gebruik. De elektrische muizenval beschikt over batterijen; zodra deze leeg raken zal een waarschuwingslampje aangeven dat de batterijen vervangen moeten worden.

Wil je effectief en eenvoudig muizen bestrijden, dan is dit de ideale muizenval voor horecagelegenheden, restaurants, huizen, agrarische bedrijven en bedrijfspanden. Deze perfecte muizenbestrijding wordt al door veel agrariërs en ongedierte bestrijdingsbedrijven toegepast.

Muizen verdelgen

Muizengif is de snelste oplossing om van muizen in huis af te komen. Naast een muizenval is muizengif zeker een aanrader als er sprake is van grote overlast. Het mag dan ook niet ontbreken als middel om muizen in huis tegen te gaan.

Vergiftigd lokaas is een bestrijdingsmiddel dat muizen aantrekt. Wanneer muizen deze producten (rodenticiden) opeten, zullen ze gegarandeerd komen te overlijden. Aas, en zeker aas dat speciaal is ontworpen om knaagdieren mee te bestrijden, is gemakkelijk verkrijgbaar.

Lokaas met de ingrediënten warfarine en pival worden gezien als uitstekende knaagdier bestrijdingsmiddelen. Warfarine is in feite een antistollingsmiddel dat het bloed verdunt en voorkomt dat het bloed stolt. Dit zorgt vervolgens voor inwendige bloedingen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de muizen dood neervallen.

Muizen verjagen met geur

muizen bestrijden

Hoewel de meeste mensen pepermunt lekker vinden ruiken, is de geur voor muizen onverdraaglijk en kan het ze zelfs gek maken. Het recept voor het maken van een pepermuntspray is negen delen water en één deel pepermuntolie. Vervolgens giet je dit mengsel in een spuitfles en spuit je het over de besmette gebieden.

Om de geur van pepermuntolie te verspreiden kun je ook, zoals velen voor je al deden, een katoenen bal een aantal seconden in de pepermuntolie onderdompelen. De doorweekte katoenen ballen plaatst je vervolgens op de plekken waar je regelmatig muizen tegenkomt.

MuntbladerenDe geur van muntbladeren is al even “martelend” voor muizen, maar is tegelijkertijd prettig voor mensen. Je kunt deze bladeren in of bij de nesten van de muizen leggen. Verse muntbladeren zijn over het algemeen bij de supermarkt verkrijgbaar. Om altijd voldoende voorraad in huis te hebben kun je ook muntplantjes in huis zetten.

Uien
muizen verjagen met geur

Net als de geur van muntbladeren is ook de geur van uien erg hinderlijk voor deze knaagdieren. Sterker nog, het inademen van uiengeur komt voor muizen overeen met het inademen van gif. Plaats dus vers gesneden uien bij de ingangspunten en je zult al binnen enkele dagen merken dat je minder muizen in huis hebt.

Over het geheel genomen kunnen muizen in huis dus tot het verleden behoren als je de bovengenoemde strategieën toepast om deze overlast te verdrijven. Deze remedies kunnen er zeker voor zorgen dat dit ongedierte uit je huis verdreven wordt.