Ratten bestrijden

Ratten bestrijden – Hoe herken je dit ongedierte en wat zijn de beste oplossingen? De ongediertebestrijding- specialist geeft je deskundig advies. Ratten overlast, hoe kom je van dit ongedierte af.

Dit is een vraag die dan door het hoofd gaat als je wordt “lastig gevallen” door deze knaagdieren. Met de tips hieronder kom je van de ratten af.

Ratten in huis

Ratten overlast hoe voorkomen en bestrijden

Ratten veroorzaken overal waar ze komen veel overlast. Als ze eenmaal in huis zijn vormen deze knaagdieren een serieus gezondheidsrisico.

Ratten laten opgeslagen voedsel bederven en kunnen bacteriën verspreiden en hiermee o.a. salmonella en het hantavirus veroorzaken.

Ratten zijn knaagdieren en erg goed om overal gaten in wanden te maken en aan (elektra)kabels te knagen, waarmee ze de veiligheid in huis in gevaar kunnen brengen.

Het zou dus je eerste prioriteit moeten zijn om zo snel mogelijk van deze onwelkome gasten af te komen. Hieronder staan een aantal manieren waarop je dat voor elkaar kunt krijgen.

Ratten bestrijdenEr bestaan een flink aantal merken “rattengif” die bij (online) winkels te koop zijn. Plaats het gif in de ruimtes waar je ratten vermoedt en je kunt wellicht de volgende dag al het gewenste resultaat bereiken. Ratten bestrijden met rattengif is een goedkope en snelle manier om van de ratten overlast af te komen.

Ratten bestrijden met een rattenval is een methode die je het beste kunt toepassen als je niet met rattengif wilt werken. Een goede reden hiervoor is wanneer je huisdieren hebt en je wilt voorkomen dat die in aanraking komen met het rattengif. Daarom kun je het beste een rattenval kopen, maar koop er dan wel één, die de rat daadwerkelijk dood maakt.

Het kopen van een val die de rat alleen maar vangt, zorgt ervoor dat je ook alsnog van de rat af moet zien te komen. Je kunt het beste voor de klassieke rattenval gaan, aangezien deze succesvol de ratten vangt en elimineert.

Ratten bestrijden in huis

Je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat je ratten in huis krijgt. Ratten en muizen houden ervan om in onhygiënische ruimtes te wonen, zorg er dus voor dat je huis en tuin afval- en voedselvrij is. Vaak wordt er niet aan gedacht, maar het schoonhouden van je tuin is belangrijk om de ratten op afstand te houden.

Je kunt er ook het beste voor zorgen dat er geen (hoog) onkruid in je tuin groeit en dat bomen en planten goed gesnoeid worden en blijven.

Dit “hongerige” ongedierte wordt natuurlijk aangetrokken door voedsel. Zorg er dus voor dat je voedselvoorraden en de restjes van de lunch of het diner goed afdekt bewaart.

Goed afgesloten (koel)kasten en (voorraad)ruimtes in huis maar ook in je kantoor, horecagelegenheid of bedrijfsruimte zorgen ervoor dat ongedierte minder snel wordt aangetrokken.

ratten roosters

Voorkom ratten in huis – houd ze buiten de deur!
We noemden het al, voedsel zoveel mogelijk achter gesloten deuren houden om geen ongedierte aan te trekken. Een andere en eigenlijk simpele oplossing om geen ratten in huis te krijgen is het dichten van muuropeningen en -holtes.

Openingen in de muren van een gebouw maken het vaak mogelijk voor de rat om gemakkelijk binnen te komen.

Het komt vaak voor dat ratten ’s avonds via deze openingen je huis, kantoor, restaurant, horecagelegenheid of bedrijfsgebouw binnendringen. Ratten kunnen daar een flinke ravage aanrichten en uiteindelijk, vlak voor zonsopgang, weer vertrekken.

ventilatie roosters tegen ongedierte

Sluit kieren en gaten af
De beste oplossing voor ratten bestrijden is het afdichten van de muuropeningen en –holtes met stevig materiaal. Bestudeer bijvoorbeeld de zolder, schuur en de garage grondig op mogelijke toegangspunten en dicht deze direct af zodra je ze tegenkomt.

Een goed materiaal zijn stalen roosters zodat ventilatie wel mogelijk is, maar ratten zullen het lastig vinden om dit te verwijderen met hun scherpe tanden. Ander ongedierte, zoals muizen en de steenmarter, zullen zo ook buiten de deur worden gehouden.

OngediertebestrijdingAls geen van de bovenstaande oplossingen werkt, dan is het bellen naar een ongediertebestrijdingsbedrijf uw laatste toevlucht. Dus heeft u ratten in huis – het inroepen van de expertise van een ongediertebestrijder kan voor langdurige verlichting van deze overlast zorgen.

Als het niet lukt om met bovenstaande tips ratten in huis te bestrijden, dan is het echt nodig om professionele hulp in te schakelen. Het is namelijk zo dat wanneer je huis, kantoor, bedrijfspand of horecagelegenheid veel (bruine) ratten herbergt, de bestrijdingsmethodes hierboven waarschijnlijk niet voldoen om van de overlast af te komen.

Ongediertespecialist inhuren
Je zult dan een bedrijf in moeten schakelen. Een vraag die dan opkomt is: “Ratten bestrijden, wat gaat het kosten?”

Op deze vraag is niet direct een duidelijk antwoord te geven. De kosten van ongediertebestrijding is afhankelijk van diverse factoren en omstandigheden.

Ratten bestrijden – Kosten

De kosten van rattenbestrijding wordt bepaald door onderstaande punten. Met onze gratis offerte service kun je bij verschillende bedrijven de kosten van ratten bestrijden opvragen.

Voor een prijsindicatie zullen bedrijven rekening houden met onderstaande zaken:

  • Hoe groot is de overlast; zijn er heel veel ratten gesignaleerd of betreft het een klein aantal en is het een beginnend probleem.
  • Hoe groot is de ruimte waar de ratten overlast veroorzaken.
  • Welke rattensoort veroorzaakt de overlast (bruine of zwarte rat)
  • Is er al veel schade veroorzaakt, moeten er bijvoorbeeld (nieuwe) roosters geplaatst worden.