Muizen bestrijden kosten – Tips & Aanbevelingen

Muizen bestrijden kosten, hoeveel kost het verwijderen van ongedierte? Dit hangt af van een aantal factoren, maar één punt is van wezelijk belang.

Namelijk een goede ongediertebestrijder kenmerkt zich niet alleen door de eigenlijke ongediertebestrijdingsmaatregel, maar ook door de vooraf uit te voeren ongedierte en plaagdieranalyse.

Dit vormt de basis voor een succesvolle muizenbestrijding op lange termijn en de daarmee samenhangende maatregelen.

Om u een eerste oriëntatie te geven, heb ik hier een artikel geschreven over muizen bestrijden kosten. Met dit advies kunt u besluiten een verdelger in te huren, of toch zelf proberen om de muizen te bestrijden.

Prijzen Muizen bestrijden €80,- en €150,-

muizen bestrijden kosten waar moet je op letten

De kosten voor professionele ongediertebestrijding variëren van aanbieder tot aanbieder. Gemiddeld betaald u tussen de € 80,- en € 150,- om een muizenplaag te bestrijden.

U zult wellicht denken waarom zit er zoveel verschil in de kosten voor het bestrijden van muizen. Die vraag is eenvoudig te beantwoorden, namelijk de kosten zijn afhankelijk van hoe groot de muizen overlast is.

En hiermee samenhangend waar bevinden zich de muizen en hoe moeilijk of eenvoudig is het voor de ongediertebestrijder om de muizen te bestrijden.

U kunt zich waarschijnlijk voorstellen, dat als een wijdverspreide muizenplaag in uw huis of bedrijf wordt aangetroffen, de kosten voor de verdelger snel oplopen. Zorg dan ook dat u bij de eerste tekenen van een muizenplaag maatregelen treft, dit scheelt later in de bestrijding kosten.

Tip: Vraag vooraf duidelijk wat de kosten zijn van de muizenbestrijding, dit voorkomt achteraf misverstanden en onenigheid. Neem ook alleen contact op met een erkende plaagdieren bestrijder.

Muizen bestrijden kosten & werkzaamheden verdelger.

Als u een plaagdierenbestrijder belt, heeft u snelle en efficiënte hulp nodig, u wilt immers zo snel mogelijk van het ongedierte af.

Lees hier waar u op moet letten als u een professionele verdelger zoekt, hoe het werk van een verdelger er precies uitziet, welke kosten u kunt verwachten en van welk ongedierte u zelf af kunt komen.

Kosten muizen bestrijden afhankelijk van tijdsduur.

Een verdelger heeft zo lang nodig voor zijn werk tot alle ongedierte uit uw woonruimte is verdwenen. Afhankelijk van het ongedierte en de ernst van de plaag, varieert de tijd die de verdelger nodig heeft om zijn werk te voltooien.

Terwijl een wespenplaag meestal binnen enkele dagen na het verwijderen van het wespennest voorbij is, kan de bestrijding van muizen, ratten, motten, vlooien en bedwantsen weken duren.

Het hangt er ook van af welke producten worden gebruikt. Milieuvriendelijke producten die de dieren moeten verjagen, werken meestal minder snel dan muizengif

Waarvan zijn de kosten voor het bestrijden van muizen afhankelijk?

Muizen bestrijden de beste 3 methodes

De beslissende factoren zijn :

  • Welke plaatsen zijn aangetast (grootte van het aangetaste gebied, plaatselijke omstandigheden zoals voedselvoorziening en schuilplaatsen, enz.)
  • Hoe ernstig is de muizenplaag.
  • Welke en hoe vaak controles opnieuw moeten worden uitgevoerd.

Een verdelger kan pas een concrete raming van de muizen bestrijden kosten geven na een inspectie ter plaatse. Prijzen of concrete kosten informatie via de telefoon zijn nogal dubieus.

Gemiddelde tijd om muizenplaag te elimineren.

Zoal al gezegd hierboven is er geen directe tijdsduur te gevn hoe snel een muizenplaag onder controle is. De bestrijder zal eerst een bezoek en inspectie moeten uitvoeren om na te gaan hoe groot de overlast en hiermee het probleem is.

Gemiddeld kun je zeggen dat je tussen de 2 en 3 maanden van een muizenplaag verlost bent als je een goede ongediertebestrijder inhuurt. De muizen bestrijden kosten zullen gemiddeld liggen tussen de € 250,- en € 400,-.

Let op: Dit zijn indicatieve prijzen, want hier geldt zoals eerder beschreven dat de kosten afhankelijk zijn van aanbieder en grote van de muizenplaag.

Kosten besparen door zelf muizen te vangen?

muizen bestrijden de ultieme gids

Theoretisch is dit natuurlijk mogelijk, muizenvallen zijn al heel lang in gebruik. De populaire emmer en klemvallen kunnen vaak vrij goedkoop worden aangeschaft.

Maar deze vallen doden de dieren vaak niet onmiddellijk en moeten daarom ten minste tweemaal per dag worden gecontroleerd (en zo nodig geleegd).

Door zelf muizen te bestrijden bespaart kosten, maar zal vaak niet snel genoeg werken in geval van een grote muizenplaag. Muizen zijn intelligent en kunnen snel valstrikken ontwijken.

Een zich snel verspreidende plaag kan vaak niet snel genoeg met vallen worden bestreden.

Muizengif kan problematisch zijn voor uw eigen gezondheid, en hier moet u precies weten wat u doet en ook denken aan de veiligheid van uw eigen huisdieren.

Zelfgemaakte gifrecepten van het internet moeten absoluut vermeden worden ze kunnen onvoorspelbare gevolgen hebben voor u en uw huisdieren.

Uiteindelijk is een professionele verdelger altijd de veiligste en meest doeltreffende manier om een grote muizenplaag snel en zonder grote risico’s voor de gezondheid van mens en huisdier onder controle te krijgen.

Wat doet een ongediertebestrijder?

Ongediertebestrijding in Nederland is een groeiende bedrijfstak omdat we door onder andere klimaat verandering met steeds meer ongedierte te maken krijgen.

De professionele verdelger zal o.a. kakkerlakken, bedwantsen, vlooien, muizen, spinnen, ratten, wespen en vliegen verdrijven uit huizen en bedrijven.

Een ongediertebestrijder wordt meestal gebeld wanneer men wordt geteisterd door ongedierte dat niet gemakkelijk door een leek kan worden bestreden. Het doel van een verdelger is mens en dier te beschermen en de gezondheidsrisico’s weg te nemen die het gevolg kunnen zijn van plaagdieren.

Afhankelijk van de aard van de plaag kiest de verdelger de geschikte verdelgings en preventiemaatregelen. Hij geeft ook tips over hoe een nieuwe ongedierte plaag in de toekomst kan worden voorkomen.

Tegenwoordig is het werk van een ongediertebestrijder veel complexer dan jaren terug. De hoofdtaak blijft natuurlijk om gebouwen, kantoren, kelders, flats, keukens, opslagruimten, zolders of zelfs zwembaden te ontdoen van ongenode dierlijke gasten en ziektes veroorzakend of zelfs ziekte overbrengend ongedierte.

Maar het werkterrein is ook naar buiten verschoven, verdelgers houden zich ook bezig met ongedierte in de tuin. Zo ook bomen die door ongedierte worden geteisterd, zoals de eikenprocessierups, maar ook verwijderen wespennesten of de verblijfplaatsen van hoornaars.

Anderzijds wordt meer nadruk gelegd op de preventie van plaaginsecten en de bescherming van het milieu tijdens de bestrijding.

Dit betekent dat, afhankelijk van het gebouw en de situatie ter plaatse, een verdelger maatregelen kiest om het huis of de opslagplaats te beschermen tegen een invasie van ongedierte.

Met andere woorden, hij treedt op als preventief adviseur.

Bij een muizenplaag beslist de verdelger welke geschikte middelen moeten worden gebruikt om het probleem op de meest milieuvriendelijke manier op te lossen.

Juiste bestrijding methodes bespaart kosten.

Welke methode de bestrijder zal gebruiken is afhankelijk van de plaag, en vaak wordt een combinatie ingezet voor de beste resultaten. Over het algemeen zullen professionele muizenvallen worden ingezet door de ongediertebestrijder.

Een goede verdelger zal trouwens rekening houden met de omstandigheden die hij ter plaatse aantreft, en hier zijn bestrijdings- methode op afstemmen.

Rekening houdend met locatie en aanwezige huisdieren en eventuele kinderen in de buurt van de muizen overlast.

Advies over muizen bestrijden

Naast het bestrijden van de muizenplaag, geef ik u ook deze tips voor het voorkomen van ongedierte. Om na een muizenplaag er zeker van te zijn dat het een eenmalig probleem was en zal blijven.

Moet u deze zeven punten in acht nemen om te voorkomen dat ongedierte opnieuw uw huis binnen komt.

  • Luister naar de verdelger en de tips die hij u geeft.
  • Als het ongedierte geen voedsel bij u vindt, vertrekt deze meestal snel. Verpak uw voedsel luchtdicht en laat geen voedsel in huis rondslingeren. Gemorst katten of hondenvoer moet snel worden opgeruimd.
  • Goed schoonmaken voorkomt ongedierte.
  • Gooi uw afval regelmatig weg in afgesloten vuilnisbakken.
  • Goed ventileren zorgt voor een schone leefomgeving.
  • Gebruik vliegen horren en insectennetten, ook op balkon of terrasdeuren. Investeren in horren is zeker de moeite waard.
  • Dicht kleine gaatjes in de buitenmuren of scheuren onder de vensterbank en in de raamkozijnen onmiddellijk af.

Conclusie

Handel onmiddellijk als u een muizenplaag opmerkt, dit is de manier om geen hoge muizen bestrijden kosten te hoeven maken bij het verjagen van muizen. Hoe sneller je muizenbestrijding start, hoe lager de kosten zullen zijn.

Trouwens voorkomen is beter dan bestrijden, volg deze tips en adviezen op ongediertebestrijdingspecialist.nl en voorkom dat ongedierte en muizen uw huis innemen en tot een plaag uitgroeien.