Muizengif infogids – Beste producten & Juiste Toepassing!

Wees je bewust dat muizengif de muis niet onmiddellijk doodt, maar gif laat hem langzaam sterven. Hoewel muizengif misschien een snelle oplossing is voor jouw muizenoverlast.

Raad ik muizenkorrels alleen aan als andere muizenbestrijding niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat het plaatsen van muizenvallen beperkt is door ruimte e.d.

Ook als je kleine kinderen of huisdieren hebt, wil je waarschijnlijk het gebruik van muizenkorrels vermijden.

Welk muizengif werkt het beste

Muizengif beste werking en beste producten

Een vaak gestelde vraag, welk gif werkt echt om muizen te verjagen. Onze website bezoekers geven aan dat muizengif “Muskil pasta excellent”heel goed werkt.

De voordelen van Muskil pasta excellent t.o.v andere producten zijn.

 1. Snelle werking.
 2. Eenvoudig toe te passen.

Zeker een aanrader om snel en effectief van een muizenplaag verlost te worden.

Hoe lang na gif gebruik gaan muizen dood?

Zoals ik al heb aangegeven, muizen gaan een langzame en een pijnlijke dood tegemoet nadat ze gif binnen krijgen. Gemiddeld duurt het een dag of 6 voor ze dood gaan, maar je kunt ook al dode muizen vinden na een dag of 3 á 4.

En soms nog eerder afhankelijk hoeveel de muis van het gif heeft gegeten en hoeveel weerstand de muis heeft t.o.v. het gif.

Zorg ervoor dat je de dode muizen stevig verpakt in een goed afgesloten plastic zak en deponeer deze in de grijze kliko of ondergrondse vuilcontainer.

Gooi de dode muizen niet in de natuur, zodat andere dieren de dode (vergiftigde) muizen opeten. Je wilt toch niet dat je kat met een vergiftigde muis thuis komt.

Waar kan ik muizengif kopen?

Muizengif kopen, dat doe je eenvoudig op Bol.com hier vind je het grootste aanbod muizengif. Zo kun je online muizengif kopen in verschillende variaties en van verschillende merken.

Zo worden verschillende soorten muizenkorrels, muizengifpasta enz. verkocht.

Hoe snel werkt Muskil?

Muskil is een van de beste en snel werkende muizengif soorten. Muskil werkt snel doordat het de stof Brodifacoum bevat, hiermee kun je verwachten dat de muizen na 3 á 4 dagen dood gaan.

Mits ze natuurlijk eten van het gif.

De snelle werking van Muskil komt mede doordat dit muizengif is gebaseerd op graan (een delicatesse voor muizen) hierdoor zullen muizen sneller van dit gif eten dan andere merken.

Muskil zit in kant-en-klare zakjes van 25 gram, door op meerdere plaatsen dit gif te plaatsen.

Je zult zien dat een snelle werking gegarandeerd is, tevens zullen andere muizen niet direct argwaan krijgen en door blijven eten van het gif, doordat de eerste muizen pas na een dag of 3 á 4 dood gaan

Muizengif hoe inzetten

Muizen, muizen, muizen… De vloek van veel huishoudens, hoe leuk ze ook zijn voor sommigen, zo beangstigend zijn ze voor anderen, ze kunnen een echte overlast zijn, vooral als je niet één, maar veel muizen als ongewenste gasten in je hebt huis.

Dit lijkt vooral te gebeuren waar het gebouw waarin je woont “oud” is. Vooral bakstenen gebouwen zijn veel vatbaarder dan andere om bewoond te worden door deze kleine knaagdieren.

Bijvoorbeeld in steden als Amsterdam, Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Den Haag om enkele steden te noemen met heel veel inwoners, kun je gerust zeggen.

Je bent nooit meer dan een paar meter verwijderd van een muis.

Andere omstandigheden die leiden tot muizenoverlast zijn:

Het Nederlandse en Belgische klimaat een belangrijke factor als het zacht is, vooral in de winter, broeden muizen ook in dit seizoen, terwijl als ze het koud hebben, ze de neiging hebben om in dit seizoen meer ​​te sterven.

Voedsel dat wordt achtergelaten, of verpakkingen die open zijn geweest kunnen door de geur, vooral ongedierte waaronder muizen van een afstand aantrekken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, en de wijdverspreide misvatting dat muizen van kaas houden boven ander voedsel. Muizen zijn dol van granen zoals tarwe, haver, rogge en hun producten (zoals meel, gebak, brood enz.).

Het eerste wat je dus moet doen als je thuis niet van muizen houdt, is vermijden dat je voedsel achterlaat. Nog iets dat muizen onweerstaanbaar vinden, is suiker! Ze worden er gek van in al zijn vormen, dus houd het bij hen uit de buurt…

Het meest vervelende aan muizen is niet dat ze voornamelijk ’s nachts actief zijn, en dat ze je ’s nachts kunnen storen door geluid te maken.

Nee het meest vervelende is dat ze overal uitwerpselen achterlaten, vooral in de keuken waar je kookt of je eten bewaart. Het zijn de muizenkeutels die onaangenaam zijn en ziekten kunnen veroorzaken, in plaats van de dieren zelf.

Dit in tegenstelling tot ratten overlast, die een ander soort knaagdier zijn.

Dus als je een muizenplaag moet oplossen, is het eerste wat je moet doen, als je een ‘diervriendelijk’ geweten hebt.  En dieren geen extra pijn wilt doen, alternatieven vinden voor muizengif, bijvoorbeeld:

Muizen bestrijden met geluid, deze muizenbestrijding met ultrasone geluiden (een zeer hoge toonhoogte), zijn nu overal te koop. Deze methode moet zo snel mogelijk worden toegepast, omdat het de kleine knaagdieren een tijdje kan afweren, maar ze kunnen terugkomen.

Het werkt ook alleen als je voedsel buiten hun bereik houdt. Ten slotte zeggen sommige mensen die dit hebben gebruikt dat ze als gevolg daarvan hoofdpijn hebben gehad.

Muizengif als laatste tegen muizenplaag

Als alles faalt, zijn muizenkorrels misschien het enige alternatief. Het gebruik van rattengif (misschien een verkeerde benaming, omdat het voornamelijk wordt gebruikt voor hun neven en nichten), is echter niet zo eenvoudig als het lijkt.

 1. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je weet welk gif je moet gebruiken.
 2. Je moet voorzorgsmaatregelen nemen.
 3. Het is niet genoeg om alleen gif rond het huis te strooien, zoals ik verder uitleg in dit artikel
 4. Zorg dat je voedsel nog steeds op een veilige plaats en buiten bereik van muizen bewaard.
 5. Verwacht bovendien niet dat je geen muizen meer in huis hebt binnen een dag na plaatsing van muizengif muisvrij, het kan tot twee weken duren voordat je ze niet meer in jouw huis ziet rondlopen. Of dat je niet meer het geluid van de muizen hoort als je naar bed gaat.

Veel mensen kiezen ervoor om een ​​ongediertebestrijder in te schakelen om de muizenplaag te bestrijden. Maar als je besluit om het zelf te doen omdat je een ongediertebestrijder te duur vindt.

Geef ik je hier de 8 beste tips om gif te gebruiken om muizen te doden.

8 tips hoe muizengif het beste te gebruiken

1- Kies het snelst werkende muizengif.

In mijn eigen ervaring met muizengif, ontdekte ik dat er geen product is dat deze kleine knaagdieren onmiddellijk doodt. Dit betekent dat ze veel lijden voordat ze sterven.

Je hoort muizen piepen van de pijn terwijl ze langzaam worden vergiftigd.

Ongediertebestrijders gebruiken gif dat sneller werkt dan de muizenkorrel en pasta’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Om ze te mogen gebruiken, moet men een vergunning hebben.

Dergelijke vergiften hoeven niet door de dieren te worden ingenomen; ze hoeven er alleen maar direct mee in contact te komen en ze nemen het op via de huid. Deze zijn veel krachtiger dan muizengif welke je online kunt kopen.

Toch komen mensen soms in het bezit van dit soort producten. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je beschermende handschoenen gebruikt bij het gebruik ervan en dat je de sachets alleen plaatst (deze gifstoffen zijn meestal in de handel in sachets met een vochtige pasta erin) waar kinderen absoluut niet bij kunnen!

Alleen al het aanraken ervan is gevaarlijk, en als een kind – of zelfs een volwassene – dan zijn of haar mond of ogen aanraakt met de vergiftigde hand, kunnen de gevolgen echt verschrikkelijk zijn. Als het gebeurt, ga dan direct naar de spoedeisende hulp.

Zelfs onder de producten die vrij op de markt verkrijgbaar zijn, is er een enorm assortiment. Sommige doden muizen over een vrij lange periode (wat betekent dat ze pas na een lange periode, tot zelfs twee weken dood gaan).

Dit komt omdat de muizen een grote hoeveelheid gif moeten eten voordat het een zichtbaar effect heeft.

In deze periode beginnen ze zich ziek te voelen, maar langzaam; dus hun pijn wordt in de loop van de tijd verlengd.

Gewoonlijk is snelwerkend muizengif duurder dan langzamere; de prijsklasse kan aanzienlijk variëren, waarbij sommige tot ongeveer 50% meer kosten dan de gemiddelde.

Je denkt misschien dat dit niet de moeite waard is, maar in plaats daarvan heeft het kopen van duurdere muizenkorrels enkele duidelijke voordelen:

 • Om te beginnen doden ze muizen sneller, zoals we al zeiden, waardoor ze minder lijden en je het probleem sneller oplost.
 • Ten tweede zijn ze betrouwbaarder en veiliger omdat, zoals we later zullen zien, niet alle vergiften altijd effectief zijn.
 • Ten slotte kan het kopen van goedkopere een verkeerde besparing zijn, omdat je het uiteindelijk steeds opnieuw moet kopen, omdat de eerste dosis misschien niet genoeg is.

2- Weet hoe muizengif werkt?

Omdat het een gevaarlijk product is, is het altijd veiliger om te weten hoe het werkt.

De meeste vergiften zijn bloed-anticoagulantia gericht; dit betekent dat het gif pas begint te werken wanneer de chemische stof in de bloedbaan terechtkomt.

De muizen beginnen inwendige bloedingen te krijgen tot ze sterven. Zoals je kunt voorstellen, is het geen prettige manier om dood te gaan…

Het is echter ook belangrijk om te weten hoe het werkt, omdat het kan gebeuren dat jij of een andere persoon uit je huishouden (en dat geldt ook voor je ongedierte) wat gif binnenkrijgt door een fout.

Raadpleeg daarom onmiddellijk een arts als je een van de volgende symptomen krijgt als je denkt dat je muizengif heb binnen gekregen:

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • Bloederige diarree
 • Buikkrampen
 • Duizeligheid
 • Haaruitval
 • Epileptische aanvallen

De symptomen kunnen plotseling of zelfs gedurende vele dagen optreden.

3- Controleer of het muizengif werkt

De redenen waarom je moet controleren of het gif werkt, zijn als volgt:

 • Je moet ervoor zorgen dat het de juiste muizenkorrels zijn voor je muizen, anders moet je misschien een andere gebruiken.
 • Controleer de voortgang van je bestrijding.

Hoe controleer je? Er zijn enkele signalen waar je op moet letten:

 • Verminderde hoeveelheid muizenkeutels.
 • Verminderde eetlust (de muizen eten minder gif)
 • Verminderde activiteit (minder lawaai ’s nachts enz.)
 • Muizen piepen van de pijn.

Raak het gif nooit met uw handen aan bij het controleren!

Als na een paar dagen geen van deze signalen aanwezig zijn, overweeg dan om van gif te veranderen.

4- Weet waar je het muizengif moet plaatsen?

Mensen die met muizengif omgaan, moeten dit heel voorzichtig doen; zoals ik al zei, het is een zeer schadelijke stof.

Om te beginnen zijn er twee criteria die je moet volgen om het zowel veilig als efficiënt te plaatsen. Veel mensen die kiezen voor de ‘doe-het-zelf’-optie om dit ongedierte uit hun huis te verwijderen, maken vaak fouten, waardoor deze manier van bestrijden zowel ineffectief als gevaarlijk is.

Dus als je deze risico’s wilt vermijden, moet je rekening houden met de volgende instructies:

 1. Houd het buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 2. Plaats het buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 3. Zet muizenkorrels op een plek waar je denkt dat muizen regelmatig lopen. Je kunt deze plekken vinden door te kijken waar muizenkeutels liggen. Meestal hebben muizen de neiging om naast muren te lopen in plaats van in het midden van kamers, omdat ze zich op open terrein niet veilig voelen (omdat ze in de natuur veel roofdieren hebben). De meest voorkomende plaatsen om het gif te plaatsen zijn dus onder kasten, achter de koelkast en in kleine ruimtes tussen meubels, in spouwmuren en op zolder, enz.
 4. Hoewel muizen de neiging hebben om over de vloer te lopen in huizen en flats, kunnen ze heel goed klimmen, vooral als ze worden aangetrokken door de geur van voedsel; controleer daarom ook op uitwerpselen op kasten.

5- Weet hoe je muizengif moet plaatsen?

Het is belangrijk dat wanneer je het gif in huis plaatst, je ook weet hoe je het op de juiste manier plaatst.

Om te beginnen moet je het gif nooit rechtstreeks op de grond leggen. Dit is van het grootste belang, want als je dat doet, loop je het risico dat het zich door de kleine pootjes van de knaagdieren over de hele plaats verspreidt.

Dit kan een ernstig gezondheidsrisico vormen, dus wees bijzonder voorzichtig.

Gebruik en plaats het in kleine plastic bakjes. Sommige producten hebben hun eigen plastic bakjes; andere niet, dus je zult ze dan zelf moeten aanschaffen. Als je wilt, kun je ook zelf gifbakjes maken. Plastic bordjes kunnen bijvoorbeeld ook dienst doen als gif containers.

Zorg er echter voor dat je ze, als je ze eenmaal gebruikt hebt om het gif vast te houden, nooit voor andere doeleinden gebruikt. Overweeg niet eens om ze te wassen en te recyclen; voorkomen is beter dan genezen.

6- lokaas of geen lokaas?

Producten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën.

Vergiftigd aas en vergif zonder aas.

In het eerste geval zul je zien dat je in de doos of verpakking die je koopt granen of kleine zaden (zoals we al zeiden, muizen houden vooral van granen) van een vreemde, vaak behoorlijk opvallende kleur (blauw en rood zijn erg populair) zitten.

Dit is niet omdat dat de kleur van het muizengif graan is, maar de kleur is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat je het muizen graan vermengt met het voedsel dat jezelf nuttigt.

Als het muizengif zonder aas wordt geleverd, moet  jezelf voor aas zorgen. Zoals je inmiddels zou moeten weten, ga niet voor kaas; niet alleen zal het na een paar dagen stinken, maar de muizen zullen in plaats daarvan naar de broodtrommel blijven gaan.

Dus, je favoriete keuze zou ontbijtgranen, kleine zaden, zelfs brood (kruimels) en gesuikerd water moeten zijn. Plaats het naast of op het gif zelf en wacht.

7- Controleer of de muizen eten

Zoals ik al heb verteld, en ik zal hieronder er nog specifieker op ingaan, niet alle muizenkorrels, muizengifpasta, muizengifblokjes werken voor elke muizenplaag.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat de kleine knaagdieren het aas ook echt opeten.

Plaats het gif niet zomaar op een plaats en vergeet het. Controleer in plaats daarvan dagelijks of de muizen het hebben gegeten. Dit kun je zien aan de hoeveelheid muizengif, de aanwezigheid van kaf etc.

Tip : Maak een foto bij plaatsing en tijdens controle, vergelijk beide foto’s en je kunt direct zien of de muizen hiervan hebben gegeten ook al is het maar een kleine hoeveelheid.

Het kan zijn dat je het gif regelmatig moet vervangen. Vergeet niet dat hun eetlust aanzienlijk zal afnemen zodra het gif is gaan werken. Als ze niet eten, hebben ze misschien een andere voedselbron.

Controleer dus nogmaals of ze toegang hebben tot voedsel in jouw kasten enz. Ervoor zorgen dat ze het aas en het gif eten, betekent ook dat je de schadelijke stof niet te lang op de vloer van jouw huis laat staan, omdat deze zich in de omgeving kan verspreiden.

8- Muizen worden immuun voor gif

Muizen staan ​​net als ratten bekend als zeer flexibele dieren, ze bouwen zeer snel immuniteit en weerstand op tegen gif soorten.

Producenten zijn dus altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe stoffen.

Als ze het aas aan het eten zijn, maar je ziet geen veranderingen in hun gedrag, zoals ik in een vorige paragraaf heb aangegeven. Betekent dit dat het gif niet op hen inwerkt, dus je moet het veranderen.

Gewoonlijk kun je een ander muizengif kopen maar je kunt ook de volgende methodes toepassen om van muizen in huis af te komen.

Conclusie

In de meeste gevallen is een muizengif bedoeld voor meer dan één muis. Het feit dat muizen zich zeer snel voortplanten, betekent dat er waarschijnlijk meer dan één muis in uw huis is.

Ze kunnen zich in de kelder bevinden, achter zolderisolatie, in een kruipruimte, in uw keukenkastjes of op leidingen in muren. Denk aan plaatsen die moeilijk te bereiken zijn.

Tactisch plaatsen van muizengif en muizenlokaas kan een oplossing bieden.

Als u muizengif wilt gebruiken, moet u eerst precies weten waar het nest zich bevindt en wat de vaste routes van de muizen zijn. Deze routes zijn vaak te zien op de plaatsen waar de uitwerpselen zich bevinden.

Door hun beweeglijke lichaam kunnen muizen door een opening van minder dan een halve centimeter komen. Daarom is het belangrijk om de plaats van het gif te bepalen.

Zodra u hebt vastgesteld waar de muizen zich bevinden en wat hun paden zijn, kunt u muizengif gebruiken om ze te bestrijden.